Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеЏудо

Тодоров похвалио Звездину секцију за инклузивни џудо

Одличне вести стижу из Будимпеште где је одржан састанак Комисија за инклузивни џудо ЏС Србије. Иван Тодоров председник националне џудо породице са Сајонелом Кргом првом дамом Комисије за развој и унапређење спорта посебних група ЏСС и Бојаном Милићевић, председницом комисије за инклузивни џудо ЏК Црвена звезда, сумирао је досадашње резултате на овом подручју.

Тодоров је посебно истакао успех српских репрезентативаца и чланова Сенсеи ИН клуба из Сомбора, који су пре мање од десет дана остварили врхунски резултат освојивши чак пет вредних медаља у Љубљани на Отвореном првенству Словеније за ветеране и инклузивни џудо. У Словенији су се позлатили Срђан Вуцеља ( прва категорија, до 60 кг) Ђорђе Јовановић ( четврта категорија-до 81кг). Сребра су освојили Винко Лемић ( пета категорија, до 60 кг), Катарина Галамбош (прва категоријам до70 кг) док се бронзом окитио Димитрије Савић (четврта категорија, до 81 кг).

Одличним оценама, први човек националног савеза оценио је рад и залагање Управе Џудо клуба Црвена звезда која је оформила секцију за инклузивни џудо која успешно ради од почетка 2023 године. Тодоров је посебно истакао да деца- чланови секције за инклузивни џудо у Црвеној звезди све садржаје добијају бесплатно, од опреме, до тренинга као и лекарског надзора. Са младим џудокама раде три Звездина тренера који су професори физичке културе и који су завршили неколико семинара у Европи чиме су обучени да на најквалитетнији начин раде са децом.

Универзитетски, школски, војни и полицијски спорт су били у фокусу Светске џудо федерације и Европске џудо уније током протекле четири године.

Један од приоритета у наредном периоду биће развој инклузивног џудоа. Тиме смо заокружили да сви могу да се баве џудоом, не само такмичарским, него да могу да се баве и рекреативно, а могу и да кроз џудо упознају наш спорт на најбољи могући начин и да себе развијају у сваком смислу – рекао је Иван Тодоров.

The post Тодоров похвалио Звездину секцију за инклузивни џудо appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment