Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против Чукаричког – Осман Букари

У рутинској победи Црвене звезде против Чукаричког од 3:0 на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 22. рунде домаћег првенства, према подацима статистичке платформе ИнСтат са најбољим индексом 273 се издвојио наш брзоноги крилни нападач Осман Букари.

Репрезентативац Гане је дефинитивно у сјајној форми, а то је потврдио у претходном колу домаћег шампионата на Маракани. За 92 минута проведених у игри Букари је у два наврата затресао мрежу противника где је показао брзину, спретност, сналажљивост, умеће са лоптом и одличну завршницу. Након одузете лопте Гелора Канге на средини терена, Александар Пешић је демонстрирао како изгледа убојита транзиција црвено-белих, те је послао изразито прецизан пас у простор према Букарију. Умакао је наш офанзивац свом чувару, а онда из пируете избацио бека Чукаричког и врхом копачке матирао Мићовића.

Други гол учесника Мундијала у Катару видели смо у другом полувремену после феноменалне акције коју је поново започео Гелор Канга. Омалени Габонац је послао теледириговану дијагоналу у 67. минуту према Милану Родићу који је перфектно пронашао Букарија у срцу казненог простора, а потом је уследио сјајан дриблинг и још једном суверена завршница фудбалера рођеног 1998. године.

Међутим, некадашњи фудбалер Гента и француског Нанта се поред погодака издвојио у бројним сегментима игре. Четири пута је шутирао у оквир гола, највише од свих у тиму Милоша Милојевића. Учестовао је у 79 напада наше екипе, од тога десет у шеснаестерцу екипе са Бановог брда. Такође, прихватио је од саиграча 45 додавања што значи да је био честа мета у креацији црвено-белих везних фудбалера. Често је пробијао по десном боку, комбиновао са Акселом Вигом, те статистика од шест успешних дриблига говори да је у 55 посто ситуација био спретнији од личних чувара.

Везла је Звезда пас игру на травнатом тепиху Маракане, а велики удео у томе је имао управо Букари са 77 процената прецизних додавања. Од тога у последњој трећини терана, момак који је поникао у Акра Лавовима, је највише деловао са 19 прецизних пасова, док су лопте упућене на дистанци преко 40 метара послате од стране Букарија без грешке стизале до његових саиграча.

Поред Букарија са високим индексима успешности издвојили су се стрелац Александар Катаи (267), као и асистенти Гелор Канга (266) и Милан Родић (262).

The post МВП против Чукаричког – Осман Букари appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment