Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

11 Звездаша на “Belgrade Indoor Meeting”-у

Укупно 11 атлетичара Црвене звезде наступило на митингу Силвер категорије на Belgrade Indoor Meeting -у (претходно Serbia open-у) који се осму годину заредом одржава у Београду.

Веома јака конкуренција у готово свим дисциплинама помогла је и нашим атлетичарима да буду мотивисанији за постављање личних и овосезонских рекорда.

Одмах на почетку такмичења у квалификационој групи на 60 метара препоне никад бржу трку имала је Марија Буквић која је истечала 8.42 секунди.

Марија и још три наше спринтерке наступиле су на 60 метара.

Пролазак у финале обезбедила је Милана Тиринанић која је истчала 7.49 секунди. Видела се огромна спремност Тирнанићеве која је нажалост преступила у финалу.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

У Милениној квалификационој групи трчала је и Марија Букић, која је и у овој дисциплини забележила сјајан резултат са 7.59 секунди.

У другој групи квалификација на 60 метара наступиле су Тамара Вулетић и Ксенија Зорановић. Бржа од пуленки Невена Ранића била је Тамара да 7.63 секунди, док је Ксенија била 15 стотинки спорија.

У мушкој бацачкој дисциплини, апсолутни државни рекордер бацања кугле, Армин Синанчевић био је четвртопласирани са даљином од 20.81 метара. Виђена је конкуренција финала највећих атлетских такмичења.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Млађи куглаш Црвене звезде, Вељко Недељковић, свој најдаљи хитац имао је на 18.05 метара.

Резултатом сезоне на даљине преко 7.70 метара вратио се Страхиња Јованчевић, који је у скоку удаљ био другопласирани, а најдаљи одраз у песку оставио је на 7.78 метара.

Три спринтера узело је наступ на 60 метара.

Најбржи од њих био је Стефан Каљуш са личним рекордном и одличних 6.89 секунди.

Трку испод седам секудни истрчао је и Никола Ковачевић, који је ову границу пробио за две стотинке, а само стотинку изнад те границе трчао је Стефан Михајлов.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

За пролаз у финале био је потребан резултат од 6.85 секунди, којем је најближи Каљуш био, будући да је на резимеу квалификација био девети.

Такмичење је затворила најузбудљивија трка, меморијал Борисав Писић, у којој само специјални имају позив, а такав је имао Богдан Видојковић који је своје учешће на 60 метара препоне обележио са 8.02 секудни.

Браво за све атлетичаре и њихове тренере који су својим овосезонским резултатима успели да обезбеде наступ на митингу Силвер категорије и такмиче се у јакој европској и светској конкуренцији!

The post 11 Звездаша на “Belgrade Indoor Meeting”-у appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment