Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Глад за тренингом нас диже на виши ниво

Шеф стручног штаба Милош Милојевић је на првом тренингу у 2023. години могао да рачуна на 36 играча којима се обратио.

Очекујем озбиљност и да будемо тим. То је најбитније, а све остало ћемо решити на терен. Хајде да играмо и да причамо на терену, да се окрећемо из утакмице у утакмицу, јер у овом клубу не постоји пријатељски меч, чак ни на тренингу. Ништа не очекујем од вас што није нормално. Добра је група, вратила се глад за тренингом и радом и мислим да што се тиче перформанса може само боље, а да резултатски задржимо ниво који смо имали у Суперлиги – рекао је Милојевић.

Млади стручњак се обратио и присутним новинарима честитајући им празнике, уз истицање да је задовољан тимом који располаже.

– Спортски сектор има јасне смернице, а ја нисам за квантитет, поготово јер имамо велики број играча на прозивци, са голманима 36, то су практично три тима. Као што је и генерални директор Терзић рекао, имамо добар и јак тим, али неке ствари треба да се специјализују. Потребна су нам појачања на два места где смо квалитативно кратки. У сваком случају рекао сам спортском сектору да и уколико не буде долазака, задовољан сам играчким кадром. Очекујем максималну озбиљност и верујем да можемо да пружимо добре игре и остваримо циљеве. Атмосфера је одлична, играчи су се ужелели и свлачионице и тренинга, јер је пауза била дуга, тако да сам и тиме задовољан.

Инсистирао је Милојевић да носиоци остану.

– За носиоце сам инсистирао да остану, али сам реалан човек и свестан да смо у тржишном времену. Прелазни рок је отворена ствар и постоји понуда и понуда која не може да се одбије. Тако да, играчки могу да причам ко нам значи и то клуб зна, али они раде свој посао и доносе одлуке око продаја.

Идеја о томе да Звезда има два тима од наредне сезоне је неминовност, тврди шеф Милојевић.

– Разговарали смо о томе и са фудбалског аспекта ако погледате начин игре који нам је потребан за Суперлигу и Европу, то су два модела. У првенству играмо против дуплог блока, и овим не нападам никога, то је легитимно, ми их и натерамо на то, али се у Европи надигравамо са равноправним или бољим екипама, па они нас притисну. Дефинитивно нам требају другачији профили играча и енергетски системи. Све то је повезано и баланс мора да постоји. Смернице за сад и за лето, када је реч о прелазном року су ту.

Говорио је Милојевић и младим играча.

– Не бих јавно да хвалим младе играче, јер то све иде на њихов его, па после буде проблема кад им кажемо да треба да иду на позајмицу. По мом мишљењу, сваки млади играч треба да добије 1000 минута, а ако видим да је то нереално, онда је боље да иде да игра, јер ће бити спремнији. Ето пример Радуловића који се одлучно развија, јер смо проценили да је у овој конкуренцији боље да остане на позајмици. Квалитет има, али требају да схвате да им је сваки дан, нова прилика за напредак и да морају да превазиђу јуниорски фудбал и да ухвате корак са сениорима где је сваки пас битан. Имамо толеранцију за њих, свесни смо да осцилирају, а шансу младима смо пружали и кад је мања бодовна разлика била, тако да то нема везе с тим. За мене је Војводина прво коло и играћемо за нас. И тих 10 бодова може да буде оптичка варка и знак опуштања, што нам не треба. Имамо предност коју смо заслужили и зарадили, али желимо и да на свакој утакмици будемо добри. Некад кад будете очекивали младе играче, можда их неће бити, а некад ће их бити тројица. Не размишљам ја то тако, не гледам у смислу бонуса, већ да свако треба односом и радом, као и кроз пријатељске мечеве заслужи прилику. Трудим се да будем фер и реалан са свима.

Нема калкулација на пролећа, креће се као да је прво коло.

– Не калкулишем, већ поштујем све противнике и с ким год да играмо, желим да победимо. Такав став имам и у животу. Ако је неко бољи, није проблем да се пружи рука. Не мислим да би две победе у дербију донеле освајање титуле, јер то је шест бодова. Морамо све утакмице у низу да добијемо. Свако има право на лош дан, али се надам да га ми нећемо имати и да ћемо из меча у меч напредовати.

Као ни генерални директор Терзић, ни тренер Милојевић не жели конкретније о именима који су на мети Црвене звезде.

– Именовао сам играче кроз неке интервјуе, па направио рекламу, а после су клубови затезали, тако да као што је генерални директор Терзић рекао, нећемо говорити о именима.

На данашњем тренингу је било 36 играча, али је врло извесно да ће се тај број смањити.

– Чули сте да постоји могућност да Кулибали оде, можда још неко буде позајмљен. У суштини, идеалан број играча ми је између 26 и 28 уз четири голмана, то је максимум. То је број са Спајићем који није у пуном тренажном процесу, тако да имамо простор за још једног играча.

У међувремену, Милојевић је обновио про лиценцу.

То су моје колеге и поштујем их због тога што су урадили у каријери. Не гледам према годинама. Стјуарт Бакстер ми је рекао да некад о тренеру не говори довољно број трофеја, него колико траје. Ето, имамо пример Бранка Смиљанића који од кад знам за прву лигу, човек ради. Имао сам обавезу да обновим про лиценцу, нисам то гледао као да предајем нешто, већ да желим да размењујем идеје како бисмо сви заједно напредовали. Ако хоћемо да будемо бољи у тренерском занату, морамо да имамо конструктивну комуникацију без сујете и да дижемо ниво српског фудбала. То је циљ и обавеза свих нас који радимо у њему – подвукао је Милојевић.

The post Милојевић: Глад за тренингом нас диже на виши ниво appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment