Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Терзић: Желимо да доминантно освојимо титулу и усрећимо народ

Генерални директор Црвене звезде – Звездан Терзић, обратио се окупљеним играчима у свлачионици пред први тренинг у 2023. години.

Момци, пре свега да вам честитам Нову годину и пожелим здравље, вама и вашим породицама, као и успешну полусезону која је пред нама и успешне припреме. Надам се да ћемо са осмехом дочекати крај првенства у мају и да ћемо славити још једну титулу. Свесни смо да имамо 10 бодова предности у односу на вечитог ривала, али смо свесни да је могло боље, с обзиром на ваш квалитет. Не бих волео да се бодовна разлика смањује, а то лако може да се деси, два ремија и ето. Због тога вас позивам на висок професионализам, како у тренингу, тако и у свакодневном животу, исхрани, прилазу обавезама и утакмицама које играмо. Имате тренера који ће први пут одрадити припреме с вама, било је и ту проблема, јер је дошао у незахвалном трентку, у сред сезоне, и било је објективних разлога због чега нисмо изгледали онако како смо очекивали. Не сумњам да ће бити много боље овог пролећа. Звезда је тешка, али сте због тога ви изабрани да носите овај дрес. Велики је притисак, тражи се више, јаче и боље од урађеног. Свесни сте тога, дуго сте овде, очекивања су велика и хајде да народ који воли Звезду буде задовољан вашим играма. Не сумњам да ће то бити како треба. Срећно – рекао је Терзић.

Потом се наш генерални директор обратио представницима медија.

– Пре свега да вама и вашим гледаоцима, односно читаоцима честитам празнике. Скупили смо се после изузетно дуге паузе, услед Светског првенства у Катару. Надам се да су момци тренирали вредно, имали су писане програме и надам се да ће тестови који су пред нама показати да су се држали плана шефа стручног штаба. Надам се и да се народ ужелео домаћег фудбала и да ћемо 4. фебруара стартовати победом. Не сумњам да ће припреме бити добре и квалитетне. Већ у недељу летимо у Анталију и свесни смо одговорности коју Звезда носи са собом. Без обзира на 10 бодова предности, нема опуштања, јер је Партизан велики клуб. Рекао сам и играчима, имали смо утакмица у којима смо се мучили и где нисмо изгледали како треба, тако да упркос бодовној предности, Звезда мора боље.

Изазовних шест месеци су испред Звезде, којој предстоји ремонт, јер је екипи потребна свежа крв.

– Имамо велики број играча, никад већи, пуна свлачионица и то је знак да се ником не иде из Звезде. Лепо је кад се побеђује, уз добру атмосферу и добар новац, плус их народ воли, тако да је логично да се ником не иде. Имамо понуда, и свакако нећемо доводити играче док не ослободимо места одласцима. Одбили смо понуде за Ераковића, Митровића и Кангву, јер нисмо били задовољни. Прелазни рок је тек почео, пре три дана и трајаће до краја јануара, а ми не желимо да продајемо по сваку цену, поготово младе капиталце који нам значе јер су и бонуси. Нећемо их продавати док не дође понуда која задовољава Црвену звезду, а наши захтеви што се тиче финансија нису мали, јер су они млади фудбалери. Има играча који су у плану да мање играју, којима у јуну истиче уговор и који ће напустити клуб, иако су га задужили. Предстоји нам ремонт екипе у наредних шест месеци, то сам већ и најавио, и то ћемо спровести, тако да ће од лета када будемо у групној фази Лиге шампиона, Звезда играти другачије. Можда ће нам требати два тима, један за Суперлигу где играмо са слабијима који се спусте у низак блок и где нам за такве мечеве треба врста играча спремна да пробије бедем. За Европу нам требају атлетски моћнији, бржи и снажнији играчи који тешко могу да пробију тај блок у првенству. Морамо једностварно да имамо два тима, свесни смо да играчи који праве разлику у лиги не могу да буду конкурентни у Европи и морамо наћи баланс. Приоритет је да се освоји титула, као и дупла круна, а да онда од септембра изгледамо што конкурентније у Лиги шампиона, те да оставимо утисак који ће све задовољити. Скаутинг служба је урадила сјајан посао и сузила групу на четири, пет фудбалера којима уговор истиче у јуну. У завршним смо преговорима, неке ћемо објавити кад их потпишемо, неке нећемо, а с нечијим клубовима ћемо разговарати након парафа. Свакако, треба нам свежа крв од лета.

Говорио је Терзић и о статусу појединих првотимаца.

– Драговић остаје сигурно. Било је интересовање Сампдорије, нас нико није контактирао, већ играча директно и он је желео да се опроба у Серији А, међутим, после разговора са њим, прихватио је да је потребан Звезди и да овог момента не постоји промил шансе да оде. Тим чином смо показали да нисмо почели да славимо титулу и да нам је сваки играч потребан. Као што већ рекох, за Ераковића смо добили понуду. Реч је о цифри од девет милиона, с тим да је шест фиксно и три кроз бонусе, али смо одбили то. Такође, за Митровића су стигле понуде од два шпанска клуба, али то не задовољава оно што Звезда тражи. Они су млади играчи, не журимо. Када је реч о Саногу, иако се писало у медијима да њему истиче уговор сад, то није тачно, имао је клаузулу по којој се уговор продужује на још годину дана, али он ће имати мању минутажу и разговараћемо, тако да, није искључено да промени клуб. Многим играчима у јуну истиче уговор, пре свега старијима и вероватно ће отићи, али они су много дали Звезди. Разговараћемо с њима који су им планови и очекивања. Нема минулог рада у Звезди, већ стално мора да се доказује. Бен је један од најбољих странаца у историји Звезде, заслужује огромно поштовање и имаћемо посебан сензибилитет када будемо разговарали. Када је реч о Иванићу, јуче смо добили понуду од три милиона за њега, али смо је одбили. То није мали износ, али је он играч који је потребан Звезди и то није ствар новца. Велики улог је ту, освајање титуле и хоћемо да пошаљемо поруку играчима и свима у клубу који утичу на то да морамо да одиграмо првенство као да нема бодовне разлике у односу на ривала. За Кулибалија је стигла понуда из Турске да оде на позајмицу, тако да је преостало да он с агентом испреговара, али постоји могућност да оде. Такође, Станковић и Кнежевић су отишли на позајмицу у Напредак. Идеја је и да један од Митуљикића оде на позајмицу, јер желимо да их раздвојимо. Желели смо причу, јер је редак случај да неко има близанце, али социолози и психолози кажу да их треба раздвајати како би се осамосталили, а ми смо с тим мало и закаснили. У сваком случају, обојица иду на припреме, један ће остати, други ће отићи на позајмицу, уговорили смо и клуб, али не бих да откривам док се не заврше припреме. Што се Мотике тиче, причали смо и до недеље ћемо решити његов статус. Добро тренира и то је потпуно нови Мотика, а Милојевић је пун хвале његовом приступу. Показује таленат и квалитет и оно због чега је доведен у Звезду. Имамо много играча, причаћемо са свима у ова два, три дана. Штета је да седе на клупи и не развијају се, тако да ћемо за њега видети да ли ће остати или отићи на позајмицу. Све од њега зависи.

Млади ће дефинитивно добити простор на пролеће, а Терзић посебно истиче Пруцева.

– Желимо да дамо шансу Мијатовићу, једном од Митуљикића, Лековићу, да их не набрајам сад све, али морам да истакнем Пруцева од кога много очекујемо. Он је кроз ове тренинге у претходних 12 дана, потврдио оно што је наговестио против Зенита, а то је да се ради о огромном потенцијалу. Очекујем да има много већу минутажу на пролеће.

Није реално да неко од играча оде на позајмицу у ОФК Београд.

– ОФК је у трећој лиги, а ми смо шампиони Србије. Није реално. Међутим, сигурно ћемо помоћи ОФК-у. Тамо сам провео 27 година и имао сам приватне разлоге што у претходном периоду нисам тамо, али сматрам да клуб има сјајну перспективу с новим људима и не сумњам да ће се брзо вратити у Суперлигу.

Очекује се да Спајић почетком априла буде спреман.

– Очекивања су таква да почетком априла заигра првенствене утакмице. Не журимо, имамо Милуновића, Драговића, Ераковића и Панкова, то су четири штопера, а ту је и Спајић с којим смо потписали уговор на три плус један. Не журимо с њим, имао је компликовану операцију, али му је здраво колено и прошао је све прегледе и тестирања. Желимо да се добро спреми и без ризика уђе у сезону.

Не коментарише Терзић потенцијална појачања.

– Никада не коментаришемо играче који нису наши, јер не желимо да доводимо себе у дефанзивну и незавидну позицију.

Циљ је да бодовна разлика буде још већа у односу на вечитог ривала.

Циљ је да буде и више од 10 бодова колико сад имамо предности. Очекујем да завршимо са још већом разликом сезону, јер верујем у тренера, тим, и сигуран сам да ћемо се добро спремити на припремама како би доминантно били шампиони. Сваки део Звездине пузле мора да да максимум за комплетан мозаик. Нема опуштања и потцењивања, јер морамо да остваримо циљ. Очекујем и да Партизан буде конкретнији, јер ценим Петрића као тренера и човека. Он ће по први пут одрадити припреме с екипом, видеће шта му фали од играча, и сигуран сам да ће после прелазног рока бити бољи – истакао је Терзић.

The post Терзић: Желимо да доминантно освојимо титулу и усрећимо народ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment