Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Лидерство у крви млађих пионира

Селекција млађих пионира Црвене звезде је полусезону завршила као лидер на табели, а главни тренер дечака рођених 2009. године, млади стручњак – Милан Савковић је исказао велико задовољство и нагласио групни, као и индивидуални напредак фудбалера.

Црвено-бели млађи пионири су на веома високом нивоу приступили обавезама у првенству ове полусезоне. Јесењи део шампионата су завршили као прваци са 24 бода. На десет одиграних утакмица остварили смо осам победа и доживели два пораза, уз најбољу гол разлику у лиги. Постигли су малишани рођени 2009. године чак 41 погодак, а примили само осам, што значи да је велика пажња посвећена свим сегментима игре. Као најбољи појединци у екипи издвојили су се момци са највише погодака. Тренутно први на листи стрелаца јесте Јован Типшин са 10 голова, два мање је постигао Веско Чукић, Филип Дамјановић је у седам навратао матирао противничке голмане, док је Милвуд Вилијам Рис шест пута ове јесени тресао мреже ривала.

Када подвучемо црту иза ове полусезоне веома смо задовољни постигнутим резултатима. Посебно зато што смо имали неколико зацртаних циљева још од старта сезоне и доста је било специфично радити током претходних шест месеци. Поред тренажног процеса, такмичења и бројних турнира на којима смо учествовали, упоредно смо стављали акценат на доселекцији екипе. Податак да смо играчки кадар, тачније конкуренцију међу играчима, ове полусезоне појачали са чак деветорицом нових фудбалера говори о томе да смо имали изузетно тежак период, али са друге стране и веома занимљив. Испуњеним резултатима велике заслуге и похвале приписујем стручном штабу, као и руководиоцима Омладинске школе Црвене звезде. Заједно смо изнели јесен на прави начин. Посебно сам задовољан индивидуалним напредовањем играча, као и групном бољитку, на свим аспектима. Такође, демонстирали смо силу на великом броју утакмица. Бенефити рада током претходне полусезоне ће још више бити изражени на пролеће – рекао је тренер Звездине селекције млађих пионира.

На старту припрема за пролећни део првенства велика пажња у селекцији млађих пионира ће бити посвећена усавршавању групе талентованих фудбалера.

План је да наставимо са тренажним активностима од 18. јануара, а након рада у Београду планиран је одлазак на припреме у Требиње 25. фебруара. Искрено се радујем наставку рада, као и новим задацима које желимо да поставимо талентованим момцима. Лоцирали смо проблеме које желимо да исправимо и надоградимо у другом делу сезоне. Потрудићемо се да кроз индивидално усавршавање подигнемо ниво игре како на групном, тако и на индувидуалном нивоу – закључио је Милан Савковић.

Млађи пионири Графичара, који се такмиче у Лиги млађих пионира групи Б, се налазе на деоби прве позиције са вечитим ривалом. Укупно су фудбалери Ђорђа Ћирковића освојили 33 бода, те смо на 11 утакмица остварили десет победа и одиграли једном нерешено, уз гол разлику 38:5.

The post Иза југа Маракане – Лидерство у крви млађих пионира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment