Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Звездини великани се и данас опраштали од Михе

У Музеју ФК Црвена звезда је и данас било могуће уписати се у књигу жалости поводом смрти Синише Михајловића, а велики број асова нашег клуба је то учинио.

Зоран Филиповић је неко чија се тренерска каријера уско везивала за Михину играчку.

Велика празнина у свим срцима љубитеља фудбала, не само у Србији, већ широм света. Познавајући Синишу дуго година, у којима сам му у чак три наврата био тренер, могу да кажем да је био велики човек, племенит, хуман и свима ће нам остати у дугом сећању. Ретке су такве личности у фудбалу. Памтићу га по карактеру који је био специфичан, јер је увек хтео да победи, и није правио разлику између тренинга и утакмице, због тога се и наметнуо у Италији. Због тога је успео у професионалној страни живота, али са друге стране био је велики шаљивџија, весео и хуман човек – рекао је Филиповић.

У књигу жалости се уписао и Бошко Ђуровски.

Цео свет тугује, Србија, Балкан, али и Европа. Видим да су му дали почасти на Светском првенству у Катару. Миха је био непоновљив. Изванредан играч, пријатељ и пре свега у њему је куцало звездашко срце, зато је мени посебно драг. Нека му је вечна слава и хвала му за све што је учинио. Памтићу га највише из периода који је провео у Црвеној звезди. Тада сам отишао из клуба и нажалост нисам могао да играм са њим. Отишао сам у Швајцарску и онај поход на европску и светску титулу остаће ми у сећању на њега. Одлично памтим продоре, голове по којиме је био препознатљив. Његова страст када је постизао голове за Звезду остаће ми у сећању и увек ће ме подсећати на њега. Био је велики звездаш и хвала му на томе – истакао је Ђуровски.

Од Михе се опростио и Миодраг Гроф Божовић.

Тешко је пронаћи праве речи када се говори о фудбалеру какав је био Синиша Михајловић. Није толико захтевно бити тако добар играч, колико је тешко бити добар човек као што је био Михајловић. Звездашка породица је изгубила једног великог човека и није случајно што сви говоре о његовим људским особинама које су га красиле, јер су фудбалске биле свима добро познате. За Миху важе стихови Петра Петровића Његоша: “Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити” – рекао је Миодраг Божовић некадашњи играч и тренер Црвене звезде.

The post Звездини великани се и данас опраштали од Михе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment