Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Победа омладинаца за мирну паузу

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала новобеоградски Раднички резултатом 1:2 у оквиру заостале утакмице 12. кола првенства. Лепи голови виђени су од стране пулена Зорана Рендулића, те је прво Игњат Брајић са дистанце погодио после додавања Стефана Миладиновића, да би најлепши потез на мечу пружио капитен Стефан Пиргић који је након паса Матеје Радоњића, на перфектан начин лобовао голмана домаћих.

Раднички НБ – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Стадион: “СЦ ФСБ Ада Циганлија”.

Судија: Урош Ржић.

Жути картони: Лукешевић, Цвијовић, Ђурић (Раднички), Миладиновић (Црвена звезда).

Стрелци: Милетић у 48. минуту (из једанаестерца) за Раднички, а Брајић у 19. и Пиргић у 42. минуту за Црвену звезду.

Раднички: Сушић, Михаиловић (од 65. Ђорђевић), Комадина, Цвијовић (од 57. Кнежевић), Лукешевић, Црнобрња, Илић (од 65. Ђурић), Милетић, Брашић (од 31. Лепојевић), Милосављевић, Кузмановић.

Црвена звезда: Маринковић, Недељковић, Лечић (од 59. Цветковић), Видојевић, Стојсављевић, Вукичевић, Опара, Радоњић (од 85. Граоња), Миладиновић (од 72. Мимовић), Пиргић, Брајић.

Доминирала је Звезда од самог старта меча, али су се домаћи организованом одбраном добро држали. Играо се 13. минут када је Радоњић из слободног ударца гађао тик поред стативе и најавио да су Рендулићеви пулени спремни за још већу офанзиву. Управо је у 19. минуту, Миладиновић у гужви оставио лопту за Игњата Брајића који је са двадесетак метара прецизно погодио угао гола који чува Сушић и донео радост нашем тиму.

Мало је фалило да се Миладиновић и у 31. минуту нађе у улози асистента, али је Пиргић после центаршута из корнера гађао преко гола. Ипак, исправио се Стефан Пиргић у 42. минуту, чиме је виђен и најлепши потез на утакмици. Радоњић је послао лопту иза леђа одбране, а капитен нашег тима приметио да је Сушић истрчао, те га на маестралан начин у пуном трку лобовао за громогласне аплаузе свих присутних на трибинама.

Играо се 48. минут када су домаћи смањили резултат после једанаестерца који је успешно извео Милетић, након што је лопта погодила у руку Лечића. Није то превише утицало на наше бисере, који су наставили да контролишу дешавања на терену, а претили су Радоњић, Пиргић и Брајић, премда су домаћи успевали да се успешно бране. Интересантно је било у 73. минуту када је Пиргић погодио пречку, иако се чинило да је лопта прво у руку ударила Ђурића, арбитар Ржић није показао на белу тачку.

Могли су до изједначења домаћи у 82. минуту када је Ђорђевић шутирао, али га је на сјајан начин изблокирао Вукичевић, и тиме сачувао три бода нашој екипи.

The post Победа омладинаца за мирну паузу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment