Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у лепој утакмици победила Морнар и наставила серију

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су на свом паркету екипу Морнара резултатом 93:77 (25:22, 27:14, 19:26, 22:15) у оквиру 10. кола АБА лиге. Пред 4000 гледалаца (због казне АБА лиге ббиле су отворене само трибине Ц и Д) црвено-бели су контролисали читав меч, те су без већих проблема стигли до нове победе у регионалној лиги.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Бен Бентил који је уписао 26 поена уз 4 скока. Сјајну утакмицу одиграо је и први стрелац Морнара Расел који је убацио 35 поена и био често поред свих кошаркаша Црвене звезде, награђиван аплаузима од публике у дворани.Одличне епизоде Илића, Топића и Радуљице…

Црвено-бели су нешто слабије ушли у меч, те су гости то искористили за рану предност (3:6), међутим наша екипа је врло брзо пронашла нападачки ритам којим је постепено правила разлику. Серија 9:0 наше екипе била је довољна за прву осетнију предност (12:6), коју су наши кошаркаши држали готово целу деоницу. У овим моментима се истакао Бен Бентил који је сјајно играо против зонске одбране гостију, те је већ у првој четвртини уписао 12 поена. Морнар је успео у финишу деонице да смањи разлику на три поена (25:22).

Наша екипа је у наставку утакмице наставила са добром игром, а своје минуте је у тим тренуцима одлично користио талентовани Далибор Илић. Средином деонице црвено-бели праве серију 13:2, којом се одвајају на двоцифрену разлику (47:32). Крај овог дела игре је обележио млади Никола Топић који је везао 8 поена, уз тројку за крај четвртине којом је постављен коначан резултат првог полувремена (52:36).

Најефикаснији у овом делу игре је био Бентил са 18 поена, док је Топић додао 8.

Друго полувреме су гости значајно боље отворили, те су се серијом 7:16 резултатски вратили у меч (59:52). У тим тренуцима је велике проблеме нашој одбрани задавао Дерон Расел, који је погађао готово из свих позиција. Звезда се наком тога поново одбојила на двоцифрену предност (69:56), међутим гости су у финишу деонице смањили разлику на једноцифрен број поена (71:62).

Црвено-бели су одиграли изузетно добро у последњој деоници, контролишући резултат до краја меча. Није дозвољено Морнару да се врати резултатски, шта више разлика се увећавала. Коначан резултат је био 93:77.

КК Црвена звезда мтс: Вилдоза 8, Лазаревић, Митровић 2, Лазић 7, Мартин 6, Добрић 10, Радуљица 8, Илић 11, Недовић 3, Марковић 4, Топић 8, Бентил 26;

Морнар: Расел 35, Вујачић 10…

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић: – Задовољан сам победом и приступом играча, кошаркаши Морнара су играли зону 40 минута, направили су нам проблеме, али смо имали стрпљења, правили смо пресинг на Раселу који је давао резултата. Играчи су професионално одрадили посао и због тога сам веома задовољан – рекао је тренер црвено белих након меча и додао да се о стању Луке МИтровића који је добио ударац у око и даље ништа не зна.

Михајло Павићевић: – Честитам Црвеној звезди на заслуженој победи, честитам и мојим момцима дали су максимум, али то није зависило од нас. Одлучили смо се за одбрану у којој би елиминисали физичку доминацију Звезде. Било је периода где смо се држали, али квалитет Црвене звезде је неоспоран. Неки играчи су показали боље лице него у претходним мечевима. Звезди ћелим све најбоље у АБА лиги и Евролиги – рекао је Михајло Павићевић и онда инсистирао да каже још нешто о тренеру Црвене звезде Душку Ивановићу: – Највеће појачање Звезде је долазак Душка Ивановића. Желим му сву срећу, али како је увек радио, никада се на срећу није уздао. Знамо се од када смо били играчи, он је рођени победник, преокренуо је екипу, не памтим да је ово неко урадио, од екипе која није добро изгледала… овде се не ради о серији победа, већ о начину на који играју и побеђују. Честитам му, о тренерима причају резултати. Желим Црвеној звезди и њему много среће и не сумњам да ће наставити серију.

Кошаркаше Звезде следеће недеље очекује дупло коло Евролиге, где ће наш тим дочекати екипе Жалгириса и Милана.

The post Црвена звезда у лепој утакмици победила Морнар и наставила серију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment