Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Легенде Маракане | Синиша Михајловић

У овој епизоди серијала „Легенде Маракане“ доносимо вам разговор са једним од најбољих извођача слободних удараца у историји фудбала, живом легендом најважније споредне ствари на свету на овим просторима и човеком који се са Звездом попео на врх света – Синишом Михајловићем.

Синиша Михајловић је рођен 20. фебруара 1969. године у Вуковару, а нема дилеме да је први синоним на његов помен – слободан ударац. Ако би се рангирали играчи са ових простора по популарности у смислу тога колико су идолопоклоника имали међу малишанима који су почињали да тренирају фудбал, нема дилеме да би Синиша Михајловић био на самом врху.

Са Звездом је постао европски и светски првак, а потом је наставио да гради каријеру у Италији носећи дресове Роме, Сампдорије, Лација и Интера, а на Апенинима се стоји мирно на сам помен Михајловића. Уосталом, једини је човек у историји италијанског фудбала који је на једном мечу постигао хет-трик и то головима из слободњака.

Наступао је и за репрезентацију Југославије, а по окончању фудбалске каријере, запливао је у тренерске воде. Предводио је са клупе и репрезентацију Србије, као и италијанске великане попут Милана, Фиорентине, Болоње…

The post Легенде Маракане | Синиша Михајловић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment