Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Велика победа Црвене звезде након драме!

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу након преокрета!

Црвено-бели су у драми савладали екипу Асвела на свом паркету резултатом 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14). Победа наше екипе након изузетно неизвесне завршнице.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде мтс је био Ивановић са 16 поена. Двоцифрени су били Вилдоза са 12, односно Недовић са 11 постигнутих поена. Лука Митровић је додао 8 поена уз исто толико скокова.

Пред сам почетак меча пуна хала је овацијама поздравила новог тренера Црвене звезде Душка Ивановића који је своју еру започео тријумфом.

Велика енергија са трибина пренела се на нашу екипу која је савршено отворила меч. Одлична одбрана и напад предвођен Вилдозом донео је црвено-белима рано вођство 9:0. Гости су били без поена прва четири минута меча. Звезда је одржавала предност (13:5), међутим гости су у последњим минутима деонице успели да смање заостатак захваљујући великом броју пенала, те је овај период окончан резултатом 17:14.

Можда и најбоља кошарка наше екипе ове сезоне одиграна је управо у овој другој деоници. Нестварна енергија и допринос сваког играча који је улазио у игру, изузетно јака одбрана која је доносила лаке поене из транзиције. У првих шест минута ове деонице црвено-бели су направили невероватну серију 14:2. Црвену звезду је нападачки вукао Никола Ивановић који је у овој деоници убавио осам поена. На полувреме се отишло при резултату 38:23.

Најефикаснији је био Вилдоза са 10 поена, док га је пратио Ивановић са 8.

Велики пад у игри наше екипе догодио се у трећој деоници, где су гости преузели ритам игре и направили серију 2:13 (40:36). Предност црвено-белих са полувремена се јако брзо истопила, а Асвел је пред последњу деоницу смањио разлику на сано поен заостатка (54:53).

Лоша игра Звезде се наставила у последњој деоници, где је наша екипа за 6 минута игре постигла само три поена. Гости су у тим моментима преузели вођство и одвојили се на осам разлике четири минута пре краја (57:65). Црвено-бели белу су након тога успели да збију редове да се издигну а из добре одбране стварано је самопоуздање за напад који је у завршници меча деловао изузетно добро. Сјајном игром и великом борбом уз помоћ навијача, Црвена звезда је у самом финишу меча успела да преокрене и да победи резултатом 71:67!

Тренер КК Црвена звезда Душко Ивановић: – Видео сам да су поједини играчи пали ментално када је противник погодио неке далеке тројке, е то не сме да се дешава никада. Не говорим о погођеним шутевима противника, то се увек дешава, међутим никако не смемо ментално да падамо и да престајемо да верујемо у победу. Видео сам играче који нису веровали у победу. На крају сам нашао петорку играча који су веровали. Ови који су били на терену су играли добро, зато су и били на терену – рекао је нови тренер Звезде и наставио у истом тону:

– Пре него што сам дошао гледао сам утакмице, видео сам да су момци чврсти. Физички су чврсти. Има играча који су и ментално чвсрти, а има и играча који су меки ментално. Свака екипа у Евролиги може да победи било кога, уз евентуални понеки изузетак, али генерално сви умеју да играју, разлика се прави у менталној чвестини. Зато верујем у сопствени ради, а верујем и у играче које има пред којима је велики рад. Тешко је подићи самопоуздање и променити карактер, али времено и радом све може. Вера је најбитнија, треба веровати играчи и када погађа и када греши.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 2, Вилдоза 12, Митровић 8, Лазић, Мартин, Добрић 5, Ивановић 16, Недовић 11, Марковић, Кузмић 4, Петрушев 6, Бентил 7;

Асвел: Лајти 16, Кахуди 14, Обасохан 13

Црвено-беле већ у суботу очекује нови меч, где ће наша екипа угостити Цибону у оквиру АБА лиге, док у Евролиги следи гостовање Алби.

The post Велика победа Црвене звезде након драме! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE нов 18, 2022 at 11:21

DA IM JE IGRAO NANDO DE COLO PUKLI BI BAR SA 10 RAZLIKE

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 18, 2022 at 11:20

NIŠTA NOVO,OSIM POBEDE..NIJE DO TRENERA VEĆ NEMAMO KVALITET

Reply

Leave a Comment