Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Звезда потписала уговоре са пет школица фудбала

Фудбалски клуб Црвена звезда улаже огромне ресурсе у Омладинску школу и велику пажњу посвећује развоју младих играча. Томе сведочи још пет нових потписаних уговора са фудбалским клубовима Институт, Footballand, Stars, Змајеви и Грочански. Тиме је наш клуб повећао број школица фудбала које се налазе широм Србије и света са којима сарађује.

Како би наш клуб пратио младе таленте који показују потенцијал у раним узрасним категоријама Црвена звезда већ неколико година успоставља сарадњу са школицама фудбала које се налазе у нашој држави, али и ван граница Србије. Иако је до сада покривено велико подручје и људи из наше Омладинске школе свакодневно прате развој најмлађих, Звезда се ту није зауставила и наставила је склапање уговора са новим клубовима чије ће играче у будућности пратити.

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић се обратио представницима пет клубова који су потписали уговоре о сарадњи са Звездом, пожелео им пуно среће и успеха, али и говорио о значају потпис нових сарадњи и повезаности деце са фудбалом.

Желим вам добродошлицу у једну велику породицу фудбалских школа или удружења која су приступила Црвеној звезди. Тај број тренутно прелази цифру од 80 клубова. То је огромна фамилија која представља потенцијал за развој фудбалског спорта у Србији. Кад погледамо само бројку деце која су ушла у процес који се зове фудбал само по себи износи велики број. Учешће деце у школама фудбала јесте један начин образовања и формирања личности које ће бити везани за фудбал. Да ли ће деца постати сутра првотимци то зависи од много фактора, али је сигурно да ће сви они остати верни фудбалу и да ће га у животу практиковати и пратити. Оно што су стекли у школама или школицама фудбала значиће им пуно. Црвена звезда је кроз рад Омладинске школе желела да направи капиталну ствар за опстанак и развој фудбалског клуба. Полазимо од тога да је то основица од онога што желимо у Црвеној звезди да постигнемо. То је део стратегије и развоја фудбалског клуба. Приступање у Црвену звезду значи и за вас пуно, јер имате перспективу у ком правцу треба да развијате школице фудбала. Фудбал је поред игре данас и бизнис, а број људи и послова везаних за фудбал је широк да се економије једне земље везују и за фудбал. Због тога је ово што радимо од изузетног значаја, а такође ће вама бити подстицај. Црвена звезда не само да даје допринос него и предњачи у иновацијама на овим просторима. Верујемо да ће развој дефинитивно у фудбалском клубу значити даљи успех, јер идемо на то да будемо најбољи у свим такмичењима у којима учествујемо. То је циљ, ако немате исти и визију тешко да можете остварити и друге постављене задатке. Желим вам успех, да један број дечака заврши у сениорском погону нашег првог тима, што је нама циљ. Верујем да ће многи дечаци који су прошли ову заједничку школу играти у неким лигашким такмичењима на нашим просторима, а надам се и широм Европе – рекао је Светозар Мијаиловић.

Координатор наше Омладинске школе, Владимир Цвјетићанин, није крио задовољство због успостављене сарадње са четири нова клуба, а осим тога истакао је да је управо овај начин рада тај који ће донети резултате у будућности.

Захваљујем се свим школама фудбала које су дошле да обогате нашу велику фамилију клубова са којима имамо сарадњу. Желим вам пуно среће, истрајности у овоме што радите. Дали сте велики допринос Звезди и српском фудбалу. Надам се да ћете радити са истом или већом жељом за успехом. Надамо се ономе што сви желимо, а то је да једно од ваше деце истрчи на Маракану и одигра утакмицу за први тим Црвене звезде – рекао је Цвјетићанин.

Милош Веселиновић, представник фудбалског Институт из Земун Поља, нагласио је да је сарадња са нашим тимом велика част, као и да је подршка Црвене звезде од великог значаја.

Желели смо да остваримо сарадњу и подигнемо наш фудбал на већи ниво. Ово је веома добра и паметна прича за децу из целог окружења. Велико нам је задовољство што смо позвани да се прикључимо, то значи да имамо квалитет. У школици имамо јако талентоване малишане, добар однос са родитељима, а сарадња са Црвеном звездом ће све подићи на већи ниво. Прикључити се великом клубу као што је Црвена звезда јесте паметно и корисно. Раније нисмо имали сарадњу, тек сад смо добили позив. Ово је прави тренутак и надамо се чин који ће довести на јако висок ниво. Довољна је подршка овако великог клуба, да стоји иза нас и даје подршку – рекао је Веселиновић.

The post Иза југа Маракане – Звезда потписала уговоре са пет школица фудбала appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment