Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели десетковани путују у Истанбул

Кошаркаши Црвене звезде мтс одрадили су у среду у јутарњим часовима тренинг у београдској хали „Александар Николић“ и након заједничког ручка, отпутовали су за Истанбул где их у четвртак очекује меч 7.кола Евролиге против једног од фаворита за највиши пласман тураког Фенербахчеа.

Меч се игра у „Улкер Спортс Арени“ са почетком у 18 часова, а црвено-бели на овај пут иду ослабљени без репрезентативаца Огњена Добрића и Луке Митровића, док је под великим знаком питања наступи Стефана Марковића, Бранка Лазића и Мирослава Радуљице који су претходних дана имали проблема са вирусом.

Пред пут у Истанбул тренер црвено-белих Владимир Јовановић каже: – Имамо 10 играча, мучи нас и стомачни вирус, немамо и неке играче који су са репрезентацијом, и сада од те приче да нас има 16-17 остали смо на 10 играча. Видећемо у каквом саставу ћемо бити у Истанбулу, Стефан Марковић је неизвестан да ли ће уопште путовати са екипом. Остали, још неколико њих су такође имали симптоме стомачног вируса пре и током утакмице са Задром. Оно што морамо да урадимо против Фенербахчеа, је енергетски максимум, да доносимо паметнија решења. Играју атипично са две велике петице, доста преузимају, терају вас на екстра пас…све то знамо, припремали смо, али све то треба да спроведемо и у дело. Распоред није лак, али све смо то знали, надали смо да ћемо можда добити неку од тих утакмица, иако ни у једној нисмо били фаворити. То није проблем, проблеми су друге природе, нисмо имали Недовића, Вилдоза је дошао касније, мучиле су нас повреде, играли смо без целе спољне линије против Панатинаикоса…Много тога што нас је спречавало да напредујемо. Ми смо практично кренули са припремама поново пре 7 дана… – рекао је тренер црвено – белих.

Немања Недовић: – Свесни смо грешке и пораза од Задра, попричали смо између нас и идемо даље. Очекујем реакцију против Фенербахчеа, екипе која игра најбољу кошарку на почетку сезоне. Не иде нам на руку распоред од почетка лиге, али шта је ту, нема плакања идемо тамо да се боримо за што бољи резултат. Једна победа на страни би нам значила на страни против оваквог противника, али то не сме да буде оптерећење, морамо да исправимо грешке које смо правили у претходном периоду, ту не мислим само на Задар та утакмица је само била кулминација свега тога, идемо да одиграмо добру утакмицу, да останемо да се држимо заједно и само позитивно размишљамо јер то је једини излаз из овога – рекао је Нееовић

Након овог меча екипа Црвене звезде имаће 7 дана да се припреми за наредну утакмицу, а то је дуел са Асвелом у Београду који је на програму наредног четвртка од 19 часова.

The post Црвено-бели десетковани путују у Истанбул appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment