Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Павличевић: Идемо на победу против Калцита

Одбојкашице Црвене звезде сутра (20.00) у СЦ “Вождовац” на Бањици у реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона дочекују словеначки Калцит.

У првом мечу у Камнику црвено-беле су славиле са 3:1, тако да изабраницима Ратка Павличевића, недостају још два сета за пласман у Ц групу Лиге шампиона.

Тамо их уколико победе Словенке, чекају Вакифбанк (Турска), Новара (Италија) и Потсдам (Немачка). У Црвеној звезди имају разлога за оптимизам, а нарочито ако се зна како је екипа одиграла у Камнику.

Атмосфера у екипи је добра и сви са нестрпљењем чекамо реванш утакмицу. Очекује нас захтеван меч са Калцитом, пре свега мисли на физички део, али и психички. Тачно је, да смо у Словенији направили повољан резултат, међутим ово је нова утакмица, нови изазов – рекао је Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде.

О умору тренутно у Црвеној звезди не размишљају, не праве калкулације, јасно је шта Ратко Павличевић тражи од екипе и у сутрашњем мечу:

Увек идемо на победу и само размишљамо у том правцу, а опет за то ће нам требати доста стрпљења. Калцит има добар тим, показао се као тврд и озбиљан противник. Иза нас је доста тешких утакмица, путовања, али се опорављамо. Искрено се надам да ћемо то све “скоцкати” како треба и да ћемо на крају славити – објаснио је Павличевић.

Ана Живојиновић, капитен одбојкашица Црвене звезде радује се новом изазову у Лиги шампиона. После убедљиве победе у Словенији, девојке у црвено-белом се надају да ће бити успешне и на домаћем терену против Калцита.

Доста утакмица је иза нас, чак шест смо имали за 13 дана. Све је, међутим то спорт. Атмосфера је добра, а ова путовања су нас и зближила. Верујем у екипу и мислим да ће сутра на терену победити ментални склоп. Колико год да смо физички уморне, мислим да је жеља код нас да успемо огромна. Верујем да ће управо то пресудити да се пласирамо у групну фазу Лиге шампиона – истакла је Ана Живојиновић.

Још у првом мечу виделе су црвено-беле које су мане, а које врлине противника. У исто време свесне су одбојкашице Црвене звезде и где су оне “рањиве”.

Екипу Камника смо већ скенирале. Обратићемо пажњу на неке недостатке, тачније грешке које смо правиле у првом дуелу. Опет кажем, верујем у екипу, цео стручни штаб, очекујем још једну победу – јасна је Ана Живојиновић.

The post Павличевић: Идемо на победу против Калцита appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment