Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Младост Лучани

Фудбалери Црвене ће сутра од 15 часова и 30 минута дочекати лучанску Младост у оквиру 18. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости до сада одиграла 36 утакмица у свим такмичењима. Наш клуб је успео да победи на 29 сусрета, пет пута је било нерешено, док је Младост славила у два наврата, уз гол разлику у корист Звезде 86:28. Од 2000. године па до сада, црвено-бели су играли 27 мечева против овог ривала и на сваком сусрету остали непоражени. Звезда је славила на 22 меча, док је у пет наврата дуел завршен без победника, а гол разлика износи 62:22.

Последњи дуел између Црвене звезде и Младости одигран је 24. јула 2021. године када смо славили у Лучанима резултатом 1:2. Стрелци за наш тим на том мечу били су Милан Павков и Стефан Митровић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Навијачи нашег трофејног клуба који неће моћи уживо да бодре наше првотимце у Лучанима, биће у прилици да испрате утакмицу на каналу Арена Спорт Премиум 1 у недељу са почетком од 15 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на лидерској позицији у Суперлиги Србије и после 16 одиграних утакмица освојили смо 44 бода, уз гол разлику 44:6. Звезда има низ од седам првенствених победа, а последњи тријумф био је против Колубаре у Лазаревцу резултатом 0:2 када су погађали Александар Пешић и Калифа Кулибали.

Када је реч о нашем ривалу, Младост је одиграла утакмицу више у односу на Звезду и освојила 15 бодова уз гол разлику 24:35 и заузима 12. позицију на табели. У претходној утакмици, одиграли су без голова у Лучанима против крагујевачког Радничког.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Стандардан међу стативама је млади Жељко Самчовић, голман рођен 2002. године који има улогу „бонус“ фудбалера у редовима Младости. Крај десне аут линије је Никола Ћирковић, летње појачање екипе Младости, док је крај леве аут линије Никола Лековић. Штопери су прекаљени Иван Милошевић и талентовани Михајло Веснић, чиме се прави идеалан баланс искуства и младости. У везном реду су Ђорђе Гордић, још један „бонус“ који добија прилику у екипи Младости и који дефинитивно представља будућност српског фудбала, а ту је и Регис Баха, док испред њих делује деветнаестогодишњи Никола Јојић. Бокови су резервисани за Марка Мирића и Александра Јешића, док је најисутренији Милан Бојовић. Управо је Бојовић први стрелац екипе са 10 голова, док је Јојић најкреативнији и поделио је пет асистенција. Шансу са клупе ће чекати Давид Дунђерски, Владимир Радивојевић, Жарко Удовичић, Филип Бабић…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Момчило Марковић
Први помоћник: Ненад Радоичић
Други помоћник: Новак Новаковић
Четврти судија: Иван Стаменковић
Делегат: Марко Јовановић
Контролор: Миленко Вукадиновић
ВАР: Ђорђе Максимовић
АВАР: Милован Ристић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 16 часова – Младост ГАТ – Вождовац 1:2
Петак, 18 часова – Нови Пазар – Јавор 3:1
Петак, 20 часова – Напредак – Чукарички 0:0

Субота, 13 часова – Раднички 1923 – Радник
Субота, 16 часова – Раднички Ниш – Колубара
Субота, 18 часова – Спартак – Војводина

Недеља, 19 часова и 30 минута – ТСЦ – Партизан

The post У сусрет противнику – Младост Лучани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment