Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда угостила Зенит

Пријатељство Црвене звезде и Зенита траје више од једне деценије, а потврда тога јесу међусобне посете, али и утакмице, како сениорских тимова, тако и млађих селекција. Тим поводом, делегација Зенита биће гост нашег клуба наредних дана у Београду, а дружење је започето пријатељским одмеравањем снага пионирских селекција, као и церемонијом која је претходила мечу.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић је изразио велику захвалност руским пријатељима, али и компанији Газпром, која је значајно допринела јачању односа два клуба.

Фудбалски меч наших младих, надолазећих снага је само израз онога што клубови Зенит и Црвена звезда раде и колико размишљају о својој будућности. Од ових младих људи, очекујемо да у догледно време постижу резултате које сениорски тимови наших клубова већ бележе на домаћој, али и европској сцени. Надам се да ће им утакмица остати у трајном сећању, као подстицај за будући рад. Морам да се захвалим компанији Газпром, преко које је почело, а и учвршћено ово пријатељство које данас имамо са Зенитом. Драги пријатељи, желим вам леп боравак на нашем стадиону на којем су постизани врхунски резултати и верујем да ће оно што је Црвена звезда у својој историји остварила бити инспирација за наше пријатеље из Зенита да и они досегну оне трофеје које смо ми освајали до сада. Желим вам пре свега добро здравље, а потом и успех.

Окупљенима се обратио и председник Скупштине града Београда – Никола Никодијевић, који је истакао да верује да ће пријатељство између српског и руског народа бити све јаче.

– Драги пријатељи из Санкт Петербурга, драги пријатељи из Црвене звезде, велика ми је част што у име града Београда могу да вам пожелим добродошлицу. Београд је град у ком ћете увек бити добродошли и у коме желимо да се осећате као код своје куће, као и град који жели да вас угости и у будућности. Нека наше пријатељство траје вечно. Ништа боље не повезује младе људе и различите народе од спорта и зато је ово дивна прилика да учврстимо пријатељство између Београда и Санкт Петербурга, између Републике Србије и Руске Федерације, али и између Црвене звезде и Зенита. Црвена звезда и Зенит су показали да иако су ривали на терену, могу бити велики спортски пријатељи када се утакмица заври и зато ми је изузетно задовољство што сарадња између два клуба траје више од једне деценије, а надам се да је ово само почетак. Драга децо, знам да једва чекате да почне утакмица и нека победи бољи. У аманет вам остављамо да даље градите и учвршћујете пријатељство које су вековима пре нас градиле генерациј, које данас градимо ми, између пријатељског и братског српског и руског народа. Хвала вам и добродошли у Београд.

Реч је потом добио Евгениј Григоријев, члан Скупштине града Санкт Петербурга, који је пренео поздраве и подршку Губернатора Санкт Петербурга – Александра Беглова.

– Поштовани пријатељи, драго ми је да поздравим младе фудбалере Црвене звезде и Зенита, као и све госте на овој утакмици. Наше славне клубове повезује дугогодишње пријатељство. Прва пријатељска утакмица између јуниорских селекција наших клубова одиграна је пре више од десет година на Маракани, а повод за тај меч било је потписивање енергетских споразума од стране Влада Србије и Русије. И данашња утакмица наставља спортско пријатељство фудбалских тимова из Санкт Петербурга и Београда. Младе генерације су наша спортска будућност. Желим вам занимљиву утакмицу, много лепих потеза и још лепших успомена. Поздравља вас Губернатор Санкт Петербурга – Александр Беглов.

За сам крај свечаности, окупљенима се обратио и Генерални директор Зенита – Александар Медведев.

– Погледајте какав су нам празник приредили фудбалски богови. Обезбедили су нам тако дивне временске услове за утакмицу. Веома ми је драго да видим попуњене трибине ваше академије и сигуран сам да ће уз такву подршку фудбалери наших клубова показати све што умеју и пружити добру, бескомпромисну борбу и лепу утакмицу. Црвена звезда и Зенит се налазе на истом таласу и није случајно да оба клуба предњаче за седам бодова у односу на најближег ривала. Желимо вам да Црвена звезда избори директно учешће у Лиги шампиона следеће године – рекао је Медведев.

Сама утакмица је протекла у изузетно отвореној игри на обе стране, са много лепих потеза, а на крају је победу однео руски клуб резултатом 3:4. Фудбалери Зенита су боље отворили меч, што су успели да крунишу са три поготка расположеног Киселева у првом полувремену, те се на паузу отишло при резултату 0:3. Други део меча је почео доста боље по црвено-беле, који су успели да смање преко сналажљивог Алексе Дамјановића, али је недуго затим Киселев поново погодио. Уследио је и прави „блицкриг“ наших пионира, који су у неколико минута феноменалним головима са дистанце успели да смање на 3:4, што је био и коначан резултат. Прво је расположени Павле Штулић изборио позицију и са двадесетак метара снажно погодио горњи десни угао, а Федоров је успео само да закачи лопту, толико да она заврши иза његових леђа. Само неколико тренутака касније, Димитрије Шарић се сјајно снашао на ивици казненог простора и левом ногом погодио малу мрежу Федорова, за велике аплаузе свих присутних.

Црвена звезда – Зенит 3:4 (0:3)

Црвена звезда: Станковић, Ћопић, Ивановић, Николић, Вранић, Јокић, Шарић, Журић, Дамјановић, Штулић, Карановић.

Играли су још: Тамбурић, Спасојевић, Паповић, Митровић, Јанковић и Јовичић.

Зенит: Федоров, Хотулев, Сиров, Мусаев, Королев, Кондаков, Капилевич, Киселев, Горохов, Дедух, Бољшев.

Играли су још: Корнилев, Кријуљски, Харобри, Медведев и Терентијев.

The post Црвена звезда угостила Зенит appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment