Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Реми храбрих омладинаца

Омладинска селекција Црвене звезде је ремизирала са екипом АЗ Алкмара на гостујућем терену резултатом 2:2, у оквиру прве утакмице другог кола Лиге шампиона за младе. Резултат је на старту другог полувремена смањио сјајни Јован Мијатовић после додавања Луке Стојсављевића, да би у самом финишу реми голом донео Алексеј Вукичевић, а Мијатовић се овог пута нашао у улози асистента.

АЗ Алкмар – Црвена звезда 2:2 (2:0)

Стадион: „АЗ Тренинг центар“, Вијдевормер, Холандија.

Судија: Дејвид Мунро.

Стрелци: Поку у 9. и Адаи у 28. минуту за АЗ Алкмар, а Мијатовић у 48. и Вукичевић у 83. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Поку (АЗ Алкмар), Стојсављевић, Мијатовић, С. Миладиновић(Црвена звезда).

АЗ Алкмар: Одуро, Ван Акен, Гоес, Стам, Бејкерс, Твиск, Шоутен, Адаи, Керсенс (од 86. Масторас), Дал, Поку.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Лековић (од 80. Лечић), Видојевић, Матић, Вукичевић, Станковић, С. Миладиновић, Мијатовић (од 86. Бошковић), Стојсављевић (од 62. Радујко), Ивић (од 62. Брајић).

Први озбиљнији напад црвено-белих виђен је у петом минуту. Стојсављевић је са ивице шеснаестерца послао лопту у петерац где је био Ивић, али је чувар мреже домаћих успео први да стигне до лопте. Ипак, домаћи су први стигли до поготка у деветом минуту, након што је Поку затресао мрежу. То није омело наше јуниоре да наставе са нападима, па је ново узбуђење виђено у 13. минуту. Миладиновић је добро центрирао са бока, дефанзивци домаћих су избили лопту, али само до Мијатовића, који је гађао са двадесетак метара, међутим, шутирао је поред гола. Ипак, и поред добре игре изабраника Зорана Рендулића, фудбалери АЗ Алкмара су дуплирали предност у 28. минуту, након што је Адаи био прецизан. Запретили су домаћи играчи и у 33. минуту, али се истакао талентовани Јован Миладиновић који је сјајном интервенцијом спречио промену резултата. Запретили су наши бисери и пред одлазак на паузу, када је Недељковић центрирао са десног бока у казнени простор, међутим, Одуро је у последњем тренутку интервенисао испред Ивића.

Старт другог полувремена био је идеалан за наше бисере, с обзиром на то да је Јован Мијатовић погодио у 48. минуту. Стојсављевић је виспрено упослио најистуренијег фудбалера у нашем тиму, а он прихватио лопту и са ивице казненог простора сјајно погодио Одурову мрежу. Наставили су да прете наши фудбалери, па је тако у 53. минуту могло да дође до изједначења. Миладиновић је сјајно центрирао из угла, а најбоље се снашао Мијатовић, међутим шутирао је преко гола. Мењао је у наставку Зоран Рендулић па су се тако на терену нашли Брајић, Радујко и Лечић. Наставили су да нападају наши момци па је тако у 78. минуту виђено ново узбуђење. После корнера који је извео Стефан Миладиновић, Лековић је главном лопту проследио до Радујка, чији ударац је завршио поред стативе. Труд нашег тима се исплатио у 83. минуту. Стрелац првог гола за нашу екипу Мијатовић, се овог пута нашао у улози асистента и упослио Алексеја Вукичевића, који је маестралним ударцем са двадесетак метара сместио лопту у мрежу, за велику радост наших јуниора и позитиван резултат пред реванш који је на програму наредног уторка од 18 часова.

The post Реми храбрих омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment