Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали на дупло шпанско коло

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у уторак у поподневним часовима у Виторију где ће у среду (Фернандо Буеса Арена 20.30ч) одиграти први од два меча „дуплог кола“ против Басконије.

Стари знанац и ривал одлично је отворио сезону са две победе, и нема сумње да је пред црвено-белима тежак задатак посебно због чињенице да тим још увек није комплетан због повреда и опоравка важних играча у нашем саставу.

Ово ће бити 15. дуел два клуба, тренутни скор је 7-7, а црвено-бели ће против себе имати, после две рунде најефикаснији тим лиге са преко 92 убачена поена по мечу.

Тренер Владимир Јовановић:
Знамо да нас очекује дупло коло, путујемо у Шпанију где нас чекају два веома захтевна противника. Басконија игра феноменално у последње време. Против Партизана је показала да може да добије и изгубљену утакмицу, после тога је у и шпанском првенству против Сарагосе одиграла сјајно, убацила 60 поена за полувреме, 16 тројки на крају уз фантастичне проценте и то је нешто што их краси од почетка сезоне – брза игра и велики број шутева за три. Веома су незгодан противник и морамо да одиграмо нашу најбољу кошарку, да имамо енергију, концентрацију да затворимо неке ствари за које сматрамо да су потребне и да им одузмемо то нешто од чега зависи њихова игра – рекао је Јовановић који је додао да је ситуација у тиму боља:

– Стефан Марковић је почео да тренира са екипом уз контакт и конкурише за место у тиму. Недовићев опоравак иде боље и надам се да ће ускоро бити са тимом.

Велико појачање Лука Вилдоза тренирао је са екипом и путује у Шпанију, али неће због касне регистрације наступати у Виторији:

Чудно је што ћу играти против Басконије, јако је чудно, али сада сам овде и размишљам само о Црвеној звезди, мојим саиграчима и томе да добијемо неке утакмице. Заиста ценим то што је Басконија урадила за мене током целе моје каријере, али сада овде играм кошарку. Конкуренција у ЕЛ је велика и тешка, потребни су нам поентери, а Немања је повређен, али се враћа ускоро. Када тим буде комплетан видећу шта све имамо. Можемо да се “побијемо” са свима, поготово овде код куће – додао је први Аргентинац у историји Звезде.

Екипа је у уторак одрадила заједнички тренинг, имала заједнички ручак и кренула на пут у Виторију, након кога следи већ у петак још један велики изазов дуел са екипом Реала у Мадриду (Визинк центар 20.45ч).

The post Црвено-бели отпутовали на дупло шпанско коло appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment