Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Одбојкашице Црвене звезде у уторак (20) стартују у квалификацијама за ЛШ

Стартује и дуго чекано најелитније европско такмичење. Одбојкашице Црвене звезде сутра у 20 часова у СЦ „Вождовац“ на Бањици у првом колу квалификација за Лигу шампиона дочекују екипу из Финске, Полки Кусамо.

Тренер Ратко Павличевић оптимиста је пред почетак најважнијег такмичења, а све играчице су спремне за овај меч.

Лига шампиона је сама по себи велики изазов, с обзиром да је ово елитно такмиче са најбољим екипама. Играмо квалификације и да бисмо дошли до тих неких бенефита и ситуације да можемо да станемо наспрам великих екипа морамо прво да прођемо ову фазу такмичења. Квалификације су приоритет за нас – објаснио је Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде.

У минулих неколико дана имале су одбојкашице Црвене звезде прилику да се путем видео материјала упознају са снагом и квалитетом ривала из Финске.

Први ривал нам је екипа из Финске, имамо информације о њима. На први погледа, оно што смо видели, ради се о солидној екипи, са којом можемо да играмо, само морамо све оно што се договоримо да спроведемо у дело. За мене је битно да смо ми фокусирани и да будемо на правом нивоу. Морамо да гледамо нашу страну терена, да нам игра буде компактна и на највишем нивоу. Што се тиче комплетне екипе, имамо мотив, жељу. Ово је нови изазов, ново такмичење, идемо корак по корак – рекао је Павличевић.

Ана Живојиновић, капитен Црвене звезде верује да ће екипа наставити победоносни низ и у најквалитетнијем европском такмичењу. Већина девојака има искуства на међународној сцени, тако да их трема неће спутати.

Нова сезона, нови изазови. Квалификације за Лигу шампиона су велики подстицај не само за екипу, већ за цео клуб. Идемо утакмицу по утакмицу, Финкиње сигурно имају квалитет кад се налазе у овом такмичењу. Опет, све је некако до наше игре, ако ми оставимо срце на терену и дамо максимум, резултат ће доћи. Видећемо, сутра када будемо одмериле снаге са њима каква је ситуација. Надам се да ће бити добра утакмица и да ћемо показати квалитет – рекла је Ана Живојиновић, капитен ОК Црвена звзеда.

Верује једна од најбољих одбојкашица Црвене звезде да ће баш као и минуле сезоне, екипа имати велику подршку са трибина, а улаз на утакмицу са Финкињама је слободан.

Навијачи су увек добродошли, јер су нам дају ветар у леђа у овако важним утакмицама. И прошле године смо имали њихову подршку. Нама би највише пријало да дођу у што већем броју, не само на сутрашњој утакмици већ и на све нареде – закључила је Ана Живојиновић.

The post Одбојкашице Црвене звезде у уторак (20) стартују у квалификацијама за ЛШ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment