Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда такмичење наставља у Еврокупу

Кошаркашице Црвене звезде мтс поражене су и у другом мечу квалификационог турнира Евролиге, чији су били организатори, од Олимпијакоса 60-84 (21-21, 11-18, 18-21, 10-24) и европску сезону наставиће у Еврокупу.

Црвено-беле ће се наћи у А групи заједно са атинским Панатинаикосом, пољским Лублином и Рамат Харашоном из Израела. Олимпијакос као победник турнира у Београду пласирао се у Евролигу.

У дуелу против Олимпијакоса, Црвена звезда је парирала три четвртине, у самом финишу друге четвртине се Олимпијакос резултатски одлепио, а током последњег периода игре и потврдио победу на утакмицу и на турниру.

Меган Густафсон и Аина Ајусо су одвојиле Олимпијакос на почетку, донеле разлику коју је Ана Стамолампру успевала да контролише до финиша четвртине, када је Црвена звезда предвођена Снежама, Чолић и Богићевић изједначила и у егалу завршила 10 минута игре, 21-21.

Меган Густафсон је против Сепсија показала зашто је велико појачање за Олимпијакос и део најјаче лиге света, а против Црвене звезде потврдила. До самог финиша другог периода игре гледали смо чврсту утакмицу, Звезда је имала прикључак и два напада за вођство које није искористила, што је казнила Ана Стамолампру у транзицији, а Кајли Шок донела +7 пред полувреме, 32-39.

Испоставило се да је та разлика била кључна, иако је Звезда успела да стигне до 46-47 после тројке Снеже Богићевић у 26.минуту. Нису искористиле напад за ново вођство црвено-беле, Стамолампру је вратила тројку, а Густафсон са седам везаних поена донела двоцифрену разлику свом тиму и преломила утакмицу, (50-60).

У последњем кварталу Олимпијакос је серијом 7-0 и потпуно преузео контролу над утакмицом, а до краја меча серијом 15-0 дошао и до 30 поена предности и максималне разлике, и тиме потврдио пласман у Евролигу. Мини серијом 6-0 Црвена звезда је привела утакмицу крају и поставила коначних 60-84.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Снежа Богићевић са 15 поена, Челси Хал је убацила 11, Тина Јаковина 9.

У недељу, у оквиру 2.кола првенства Србије, Црвена звезда дочекује Арт Баскет и тражи прву победу у сезони.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев (4ск), Хал 11 (3ск 1ас 1укл 1блк), Милановић, Богићевић 15 (1ск 1укл), Зечевић 2 (1ас), Катанић 4 (8ск 2ас 1укл), Недељков (2ск), Бојовић 5 (3ск), Мишељић 3 (2ас), Јаковина 9 (5ск 1ас), Чолић 5 (2ск 5ас 3укл), Аифува 6 (5ск). Тренер: Драган Вуковић

The post Црвена звезда такмичење наставља у Еврокупу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment