Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Канга продужио уговор до 2025. године

Црвена звезда наставља да показује снагу и величину клуба, а то потврђује и значајан продужетак уговора са везним играчем нашег тима Гелором Кангом до 2025. године.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић је изразио задовољство због наставка сарадње са репрезентативцем Габона.

Канга је играч који је своје постојање у Звезди до сада обележио на фантастичан начин. Наша је жеља да у текућем такмичењу, али и у наредним сезонама имамо оваквог играча у тиму. Канга је изузетан играч, борац и верујем да ће на његовом примеру и млађи учити какав треба да буде професионалан однос према фудбалској игри. Оно што нас посебно радује је чињеница да је Канга држављанин Србије, има наш пасош и верујем да ће у Србији остатак свог спортског века провести на најбољи могући начин – истакао је Мијаиловић.

Спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела је поручио да наш клуб има апсолутно поверење

Ово је важан тренутак за Црвену звезду, продужујемо сарадњу са Гелором Кангом, који је одличан играч и ми са њим, као и свим кључним играчима имамо дугорочне уговоре. Урадили смо оно што смо обећали, јер желимо да Црвена звезда настави раст који је имала последњих седам година. Порасли смо много, желимо да идемо даље, а у склопу свега тога је и потпис Канге који је искусан играч, али и фудбалер који показује на свим утакмицама да у њему има снаге, енергије и знања да Црвеној звезди пружи још доста тога – поручио је Митар Мркела.

Гелор Канга је изнео прве утиске после потписа уговора са Звездом до 2025. године.

Хвала на честиткама, пре свега председнику и директору, али и свим људима који нису овде, онима који су код куће, а који би требали и могли да буду са нама. Од срца се захваљујем. Хвала на поверењу које сте ми указали, продужетку уговора и на свему што сте рекли да могу пружим. Урадићу све што могу да будем још бољи, ове године морамо да освојимо првенство – рекао је Гелор Канга.

Осврнуо се везни фудбалер наше екипе и на период када је први пут стигао на Маракану.

– Првих дана када сам дошао овде, код тренера Божовића, већ сам осетио да се налазим код куће. Осетио сам љубав од деце која нас срећу, старијих људи који ми пружају толико топлине и љубави. Када идем до продавнице осећам и знам колико ми ти људи дају, а оно што ја њима могу да пружим је тај учинак и максимум на терену, али и да са узајамним поверењем идемо даље, што дуже можемо.

Говорио је Митар Мрклеа и о значајном стажу Звездине осмице у нашем клубу.

– Никада није лако предвидети колико ће неки играч остати у Црвенои звезди, али мислим да је велика срећа за наш клуб што је Канга све ове године са нама. Његово име је везано за све велике успехе клуба у последњих седам година. Одиграо је много јаких и великих утакмица. Мислим да ће се сви сложити да игра Црвене звезде није иста са Кангом и без њега. Управо је то показао и на утакмици против Ференцвароша, када је одиграо један феноменалан меч и постигао два гола. Међутим и онда када не постиже голове Канга је играч који доста значи, не бежи од одговорности, увек игра на максимуму, не бира утакмице и не дели их на велике и мале. Увек је спреман и даје доста Црвеној звезди.

Искористио је прилику Канга да се осврне и на утакмицу против Ференцвароша, на којој је постигао најлепши гол трећег кола Лиге Европе.

Осетио сам се испуњен невероватном радошћу. Имамо заиста одличне играче који уливају поверење. Била је то велика утакмица, јер смо играли на домаћем терену, дали смо наш максимум и заиста сам задовољан својом игром, али и како је читава екипа изгледала на терену. Захваљујући заједништву смо стигли до тог резултата, то је нешто што нам даје снагу. Задовољан сам, очекују нас још три утакмице у Лиги Европе. Концентрисаћемо се и припремити за њих – рекао је Канга и додао:

– Увек сам задовољан, као што сам већ рекао, не могу на прави начин да се изразим, а препливају ме осећања и оно што ми људи дају, председник, директор и сви они који ми пружају подршку. Гол против Краснодара ми је остао у лепом сећању, али ми смо у обавези да постижемо поготке и то је нешто што се подразумева. Био је то фантастичан гол и кад год будем играо фудбал ћу га се сетити, то је историјски погодак.

Говорио је спортски директор Црвене звезде и о опредељености клуба када је будућност у питању.

– Веома је важно за један тим да има континуитет и играче који дуго играју једни са другима. Ми то у овом тренутку имамо, мислим да Црвена звезда дуго није имала континуитет задржавања играча, успели смо да све наше кључне играче задржимо, са којима смо потписали нове уговоре, они су наши носиоци, а Канга је свакако један од њих. Управо то довољно говори о опредељењу клуба када је будућност у питању. Ово квалитетно језгро најбољих играча ми желимо да надоградимо још бољим и мислим да је то прави пут за један тим и клуб.

Звездина осмица је искористила прилику да искаже задовољство због чињенице да поред држављанства Габона поседује и пасош Србије.

– Јако сам задовољан што ми је клуб указао поверење и био ми подршка у жељи да добијем српски пасош. Постао сам грађанин Србије, иако долазим из Африке, тачније из Габона. Србија је моја друга домовина. Не могу сада да дам одговор на питање да ли ћу овде завршити каријеру, али ако будем имао могућности да у Звезди окончам спортску каријеру биће ми драго. На мени је да пружим максимум и мислим да могу још много да дам Звезди, овде се осећам као код куће. Сваког дана спавамо, будимо се и трудимо да проведемо лепе тренутке. Најбољи тренуци су бити у групи са шампионима и то су поклони за мој живот. Надам се да ћемо ове године заборавити све неуспехе, освојити национално првенство и пласирати се у Лигу шампиона.

Говорио је Канга и о значају подршке најмлађих звездаша.

– Због деце која нас подржавају се увек трудим да пружим максимум на терену и то је велико задовољство за мене. Управо то је оно што могу да учиним за њих, а најмлађи то разумеју и осећају.

Митар Мркела је нагласио да је продужетак сарадње са Кангом значајан корак за Црвену звезду, али и подсетио колико је клуб у напредовао у последњих седам година.

Претходни период од седам година је био изузетно успешан за Црвену звезду. Неки од тих Кангиних голова против Спарте и Краснодара су наговестили уздизање Црвене звезде. Много тога је урађено у претходних седам година и када је инфраструктура у питању, где је уложено изузетно много, чак осам милиона евра. Порасли смо и када је у питању Омладинска школа, уложили смо такође и у њену инфраструктуру да бисмо могли да прихватимо већи број деце који је пре седам година износио оквирно 235, а сада их има око 470. Дакле повећали смо број деце, а тиме и квалитет, добили смо и више репрезетативаца, сада их има око 65 или 66, а пре седам година их је у млађим категоријама било између 20 и 23. Уочава се очигледан раст, који се види и голим оком, а када погледамо бројке колико смо напредовали на УЕФА листи најбољих клубова са 209. места на 34, па затим и у последњих седам година освојених шест титула, од чега пет узастопних и две дупле круне у низу, то су заиста одлични резултати. Ми желимо да идемо даље, будемо још бољи и обарамо рекорде које смо обарали у претходних седам година. Сигуран сам да са Кангиним потписом, али и осталих играча који су остали и оних које смо довели имамо јако лепу будућност – закључио је Митар Мркела.

Играч чији је погодак изазвао експлозију емоција на стадиону “Рајко Митић” на утакмици против Краснодара је говорио о циљевима за наредни период.

Циљ је свакако да прођемо групу Лиге Европе, имамо заиста много могућности да то остваримо. Поред тога је циљ и добра игра и да освојимо првенство, куп и да играмо у Лиги шампиона наредне сезоне, али не да идемо да гледамо, већ да заиста играмо. Звезда има лепу и богату историју, заслужује Лигу шампиона, а наравно и да освајамо титуле и куп. Желимо да наредна сезона буде изузетно успешна. Као што навијачи мене воле, тако и ја волим њих. Осећам љубав коју ми пружају, трудим се да им узвраћам. Имам пуно поштовање према њима и сматрам их својом породицом. Сви заиста имају велико поштовање према мени, трудићу се и у будућности да дајем свој максимум, а наравно да без њих то није могуће. Желим да љубав влада свуда, па и у нашем колективу – подвукао је Гелор Канга.

The post Канга продужио уговор до 2025. године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment