Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Одржан „Отворен дан“ иза југа Маракане

На теренима Омладинске школе Црвене звезде данас је одржан традиционални „Отворен дан“, односно тренинг, на којем су бројни дечаци из Србије и региона имали прилику да покажу таленат.

На данашњем „Отвореном дану“ иза југа Маракане, појавило се чак 148 дечака, распоређених у четири старосне категорије. По први пут, на теренима наше фудбалске академије нашли су се малишани рођени 2016. године, њих 25. Такође, били су присутни и дечаци рођени 2015. (42), 2014. (40) и 2013. (41).

Чак дванаест тренера је учествовало у раду, као и шест скаута волонтера. Поред тога, укључени су били и дечаци не само из Београда, већ и из регионалних центара, као и из двоцифреног броја школица фудбала. Акценат је био на препознавању техничких и моторичких карактеристика, а након тога и на раду са лоптом. Поред великог броја занимљивих вежбица, за сам крај „Отвореног тренинга“ сви малишани су играли фудбал. Најбољи малишани ће имати прилику да задуже опрему нашег клуба и наметну се тренерима.

За све учеснике, наш клуб је обезбедио награду у виду бесплатног гледања меча Црвена звезда – Спартак. Актери „Отвореног дана“ су у друштву родитеља могли да прате меч са источне трибине стадиона „Рајко Митић“, а за њих је био отворен улаз 19 на источној страни Маракане.

Малишани су имали прилику да раде под будним оком координатора Звездине базе – Владимира Цвјетићанина, који је истакао да је задовољан одзивом малишана.

Као и увек, тренинг је замишљен да буде подељен у два дела. Први део је практично везан више за идентификацију талентоване деце која имају везе са моторичким делом, а други део увек гледамо више смисао за игру. Кроз игру покушавамо да пронађемо дечаке који имају урођен таленат. Овог пута се одазвало 150 дечака. Да ли је разлог гледање утакмице првог тима, не знам, али велики број деце. Тај број нам је можда и превелик, али имамо довољно тренера да опслужимо свако дете и приметимо таленте. Укупно 12 тренера и шест скаута ради са малишанима. Скаути ће гледати да помогну тренерима у одабиру најталентованије деце. По први пут у клубу су малишани рођени 2016. године, иако још увек нисмо оформили ту генерацију. Два пута годишње организујемо „Отворен дан“, путем организованих акција унутар саме Омладинске школе, а то је са регионалним центрима и школицама фудбала. Без оваквог система не можемо да замислимо нашу фудбалску академију – закључио је Цвјетићанин.

The post Одржан „Отворен дан“ иза југа Маракане appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment