Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Crvena zvezda je šampion Srbije u kartingu!

Predhodnog vikenda održana je poslednja trka šampionata Srbije u kartingu na stazi u Kuli.

AKSK Crvena zvezda je pre ove trke imala blagu prednost u odnosu na pratioce, pa je dobar rezultat na ovom trkačkom vikendu bio osiguranje za osvajanje nove klupske šampionske titule.

Od samog početka se videlo da naši vozači neće prepustiti ništa slučaju i da su u kvalifikacijama gotovo svi bili na pozicijama koje vode na pobednička postolja.

U klasi 4 – Rotaks Maks Junior, nastupio je Stefan Stojkov kao novi član našeg kluba i debitant na karting trkama, pod vođstvom dobro poznatog višestrukog šampiona Nikole Tošića, koji mu je u stilu iskusnog trenera pomogao da što pre uđe u trkačke vode. Stefan je pokazao da brzo uči i u kvalifikacijama za „dlaku“ mu izmiče prva startna pozicija, ali je i to drugo mesto bilo više nego dobro. Posle pobeda u prvoj i drugoj trci, gde je svoje mnogo iskusnije kolege ostavio daleko iza sebe i druge pozicije u trećoj trci, a ukupno prvo mesto na podijumu, pokazao je da na njega treba ozbiljno računati u budućnosti.

Klasa 5 – Rotaks maks senior, za crveno-bele je vozio Andrej Petrović. Posle druge pozicije u kvalifikacijama, lako pobeđuje u sve tri trke i odnosi šampionsku titulu za 2022. godinu.

Klasa 6 – KZ2, Nikola Tošić je ove godine po prvi put nastupao u ovoj klasi i ovog vikenda nije vozio jer je i pre ove trke postao prvak države, ali kao što smo napomenuli, bavio se trenerskim poslom i pokazao da i tu za njega ima potencijala.

Klasa 7 – 125 Rejsing sport, Đorđe Štulić sa trećim mestom u kvalifikacijama, trećim mestom u prve dve trke i drugim mestom u trećoj trci, obezbedio je prvo mesto u generalnom plasmanu i osvojio šampionsku titulu.

Kada se sve sabere, AKSK Crvena zvezda je šampion Srbije u konkurenciji klubova za 2022. godinu i tako je spuštena zavesa na ovu sezonu, što se tiče državnog prvenstva.

Ovde se sezona trkanja ne završava jer se naši kartingaši okreću međunarodnim takmičenjima i pripremama za glavni događaj ove godine, a to je Svetsko Grand finale u Portimau (Portugal) gde su se i ove godine plasirali Nikola Tošić, Andrej Petrović i David Matlak.

The post Crvena zvezda je šampion Srbije u kartingu! appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment