Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Kanga – pokretačka snaga naše ekipe

Crvena zvezda je upisala novu, veoma važnu pobedu na teškom gostovanju, savladavši ekipu Novog Pazara rezultatom 2:1, a ceo tim je još jednom pokazao karakter i veliku želju za pobedom. Jedan od istaknutijih aktera jučerašnjeg meča bio je i Gelor Kanga, koji je upisao asistenciju, a prema statističkoj platformi Instat, zabeležio i najveći indeks korisnosti – 271.

Iskusni gabonski internacionalac i ove takmičarske godine važi za neizostavan šraf u timu koji sa klupe predvodi Miloš Milojević, što pokazuje iz utakmice u utakmicu. Još jednom je Kanga briljirao na terenu, što je krunisao i asistencijom i to u prelomnom momentu utakmice. Odlično je centrirala Zvezdina „osmica“ na peterac, a Pešić se najspretnije snašao i smestio loptu u mrežu.

Briljirao je Gabonac u svima segmentima, a većina napada naše ekipe počinjala je upravo od Kange. Kada je reč o dodavanjima, čak 97 puta je uspešno proigrao saigrače i ostvario procenat uspešnosti od 86%. Kreirao je Kanga veliki broj napada crveno-belih, što potvrđuje i podatak da je ostvario 11 uspešnih od ukupno 16 dodavanja u završnoj trećini terena.

Odličan je Kanga bio i u duelima sa protivničkim fudbalerima, a posebno u fazi kada je naš tim napadao. Iskusni vezni fudbaler je u šest od sedam navrata izlazio kao bolji iz duela sa protivnikom kada je naš tim napadao, a sjajan je bio i u duelima na zemlji, gde je ostvario indeks od 67% (šest od devet).
Nepogrešiv je Kanga bio kada su u pitanju driblinzi, gde je u četiri situacije uspevao da predribla protivnika i tako dođe do indeksa uspešnosti od 100%. Uspevao je u tri navrata da oduzme loptu domaćim igračima, od toga jednom na protivničkoj polovini. Najviše je kombinovao sa Milunovićem i Bukarijem, a ništa manje zapažen nije bio ni sa ostalim saigračima.

Pružio je Kanga još jednu fenomenalnu partiju, čime je ponovo pokazao da je pravi motor i pokretačka snaga naše ekipe. Verujemo da će iskusni veznjak nastaviti da blista u crveno-belom dresu i da ćemo se zajedno radovati novim uspesima naše Crvene zvezde.

The post Kanga – pokretačka snaga naše ekipe appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment