Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Нико као Џаја!

Легендарни фудбалер Црвене звезде – Драган Џајић прославља 60 година рада у свом вољеном клубу, а да је као играч у црвено-белом дресу оставио неизбрисив траг говори бројка од чак 389 такмичарских утакмица колико је Џаја одиграо за наш клуб, што га чини апсолутним рекордером.

Потпуно елегантан на терену и ван њега, Драган Џајић симболизује Црвену звезду, као један од најбољих фудбалера који су икада задужили опрему нашег клуба. Прави фудбалски џентлмен и најбоље лево крило на свету према многобројним изборима, једноставно – Џаја је легенда!

Као младић Џаја се придружио Црвеној звезди и ту остао до дан данас (упркос две године у иностранству, духом никада није одлазио са Маракане), а за 60 година својим суделовањем у сваком фрагменту нашег клуба ударио је печат својим радом и исписао странице позлаћене историје.

Још као дечак стигао је у Звезду, право са Уба у подмладак, а није му дуго требало да дебитује за сениорски тим. Први наступ је званично забележио давне 1963. године са 17 година и девет дана, када га је Миша Павић убацио у игру против Будућности и дао му велико поверење. Вратио је то брзо супериорни фудбалер, а зна се како – головима и асистенцијама.

Поседовао је Џаја перфектну леву ногу, брзину, фудбалску интелигенцију и луцидан дриблинг где његов чувар није имао никакву шансу да му одузме лопту док га наше лево крилно “залама” и баца навијаче у делиријум. За Црвену звезду је наступао до 1975. године, а након две такмичарске године се вратио на Маракану и одиграо још једну сезону за свој вољени клуб.

Укупно 590 утакмица за Звезду и 287 голова, а од тога чак 389 званичних мечева је Драган Џајић уписао током играчке каријере за наш клуб. Недодирљива је трећа Звездина звезда у том погледу и питање је да ли ће неко у наредној будућности успети да уради то што је нама пружио Џаја. Такав “велемајстор” се рађа једном и огромна нам је част што смо уживали у његовим чаролијама током играчких дана.

The post Нико као Џаја! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment