Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Победа пионира у вечитом дербију

Пионирска селекција Црвене звезде савладала је вечитог ривала резултатом 3:2, у оквиру 25. кола националног шампионата. Изабраници Милорара Вилотића су одиграли сјајну утакмицу, чему сведоче и три гола у мрежи вечитог ривала. Мрежу противника начео је Петар Поповић након маестралне асистенције Алексе Василића, који је неколико минута касније и сам затресао мрежу после феноменалног продора. Коначан резултат поставио је Ђорђе Цветковић у 60. минуту после центаршута Ђорђевића, чиме су наши бисери дошли до врло битне победе у вечитом дербију.

Црвена звезда – Партизан 3:2 (2:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Јован Окановић.

Стрелци: Поповић у 33, Василић у 38. и Цветковић у 60. минуту за Црвену звезду, а Радосављевић у 20. и Костић у 52. минуту за Партизан.

Жути картони: Поповић, Вулићевић, Ђорђевић (Црвена звезда), Симић, Филиповић, Миладиновић (Партизан).

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић, Цветковић (од 90. Пантић), Рогановић, Вулићевић, Бубања, Поповић (од 80. Бобовац), Манојловић (од 73. Грујић), Мишић (од 73. Јовић), Василић (од 90. Маринковић), Ђорђевић (од 63. Љујић).

Партизан: Јовановић, Филиповић, Премовић, Жупањац, Симић, Макевић, Мартиновић (од 72. Станојевић), Костић, Попов, Младеновић (од 63. Миладиновић), Радосављевић (од 72. Ранковић).

Утакмица је почела доста тврдо на обе стране, а изабраници Милорада Вилотића настојали су да тачним додавањима на средини терена пронађу „рупу“ у дефанзиви противника. Ипак, први до предности дошао је вечити ривал у 20. минуту, када је погодио Радосављевић. То није спречило наше бисере да наставе са добром игром, па су тако црвено-бели дошли до изједначења у 33. минуту. Василић је лукаво надмудрио дефанзивце противника и послао пас у средину казненог простора, а Поповићу није било тешко да је „провуче“ поред немоћног голмана гостију за велику радост црвено-белих. Наставиле су да се ређају шансе нашег тима, а два минута касније поново је могло доћи до промене резултата. Поповић је сјајним соло продором прошао по левој страни и ушао у казнени простор, наместио се и гађао, али је лопта завршила у рукама гостујућег чувара мреже. У 38. минуту виђено је ново узбуђење. Асистент код првог гола црвено-белих – Василић, овог пута нашао се у улози стрелца, након што је после правог слалома кроз противнички шеснаестерац избио пред голмана и погодио даљи угао за ерупцију одушевљења на теренима иза југа Маракане.

Друго полувреме почело је доста отвореније на обе стране, а прво узбуђење виђено је у 52. минуту, када је Костић донео изједначење гостима са беле тачке. Наставили су са добром игром црвено-бели и након примљеног гола, што је у 60. минуту резултирало новом променом резултата. Одлично је Ђорђевић центрирао из угла на петерац, где је највиши у скоку био Цветковић и сјајно погодио, за велику радост и ново вођство црвено-белих. У 70. минуту виђено је ново узбуђење. Након брзог напада, Љујић је по десном боку ушао у казнени простор, наместио се и „опалио“, међутим лопта је завршила у рукама голмана гостију.

The post Победа пионира у вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment