Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци са играчем мање до преокрета

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је на гостујућем терену екипу Вождовца резултатом 4:3, у оквиру 30, а уједно и последњег кола националног шампионата. Публика на „крову“ имала је прилику да ужива у маестралној партији изабраника Милана Стегњајића који су у мечу пуном преокрета показали карактер и са играчем мање дошли до вредне победе, чиме су на сјајан начин спустили завесу на ову сезону. Најрасположенији у редовима наше екипе био је Мирко Николашевић који је два пута тресао мрежу, а пратили су га Марко Јанковић и Лука Лечић са по једним поготком, док је сјајни Михајло Милосавић два пута асистирао.

Вождовац – Црвена звезда 3:4 (3:2)

Стадион: „ФК Вождовац“, Београд.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Кљајић у 6, Грбовић у 26. и Пузовић у 34. минуту за Вождовац, а Николашевић у 9. и 22, Јанковић у 57. и Лечић у 86. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Илић, Грбовић, Живковић (Вождовац), Јанковић (Црвена звезда).

Црвени картон: Голдин (Црвена звезда).

Вождовац: Раконић, Илић, Живковић, Грбовић, Јевтић, Старчевић (од 89. Николић), Пузовић (од 90. Зечевић), Лазаревић, Мојсиловић, Бибић (од 64. Додић), Кљајић (од 81. Аврамовић).

Црвена звезда: Борјан, Голдин, Ђермановић, Видојевић, Радојевић (од 84. Бранковић), Лечић, Стојановић (од 66. Марић), Милосавић, Матић (од 54. Бошковић), Николашевић (од 73. Огњеновић), Јанковић.

Утакмица је почела веома отворено на обе стране, а већ у трећем минуту виђено је прво узбуђење. Милосавић је сјајно упослио Јанковића, који је ушао у казнени простор и десном „опалио“ у ближи угао, међутим статива је била савезник домаћих. Три минута касније, домаћи тим је дошао до предности, након што је Кљајић погодио. Црвено-бели су наставили са нападима, па је већ у деветом минуту на семафору стајало 1:1. Милосавић је сјајно прошао по десном боку и оштро центрирао на петерац, а Николашевић се добро снашао и без већих проблема спровео лопту у празну мрежу. Шансе су наставиле да се нижу и након изједначења, па су тако црвено-бели дошли до вођства у 22. минуту. Милосавић је добро шутирао после брзе контре, а голман домаћих је само одбио лопту до Николашевића, који је лако погодио за свој други гол на утакмици. Запретио је и Милосавић два минута касније, када је после додавања Јанковића ушао у шеснаестерац и „пуцао“ у ближи угао, али је погодио само стативу. У 26. минуту искључен је Голдин, а домаћи су поравнали преко Грбовића, који је био прецизан са беле тачке. И поред добре игре изабраника Милана Стегњајића, домаћи су поново дошли до вођства у 34. минуту преко Пузовића. Могао је Николашевић и до хет-трика у 43. минуту, али није успео да захвати лопту како је желео, те је она завршила преко гола.

Друго полувреме почело је у истом ритму, па је тако већ у 48. минуту могло доћи до промене резултата. Сјајно је Николашевић прошао по левом боку, ушао у казнени простор и шутирао у ближи угао, али је погодио само спољни део мреже. Наши бисери су наставили са сјајном игром, а ново узбуђење виђено је у 57. минуту. Након гужве у казненом простору, Јанковић се сјајно снашао и главом пребацио голмана домаћих, за изједначење и велику радост црвено-белих. У 60. минуту могли су црвено-бели да дођу до новог преокрета. Радојевић је сјајно пробио по левом боку и додао до Николашевића, који се наместио и шутирао, али је лопта завршила у рукама голмана домаћих. Ипак, и поред чињенице да је Звезда већи део утакмице имала играча мање, наши фудбалери су успели да стигну до комплетног преокрета. Милосавић је одлично центрирао из угла на петерац у 86. минуту, а тамо се најбоље снашао Лечић, који је главом прецизно шутирао, и тиме поставио коначних 4:3 у корист наше екипе.

The post Омладинци са играчем мање до преокрета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment