Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи подигао лествицу

Александар Катаи је са два нова поготка предводио Црвену звезду до новог тријумфа у домаћем шампионату. Наш тим је славио са 3:0 против Војводине на стадиону “Карађорђе”, а Звездин Магико је головима у 33. и 70. минуту сусрета дошао до цифре од 22 поготка ове сезоне чиме је премашио лични учинак из сезоне 2015/16 када је 21 пут затресао мрежу и био најбољи стрелац Суперлиге Србије.

Катаи, Катаи, Катаи…прилика је, гол је! Често сте ове сезоне могли да чујете коментаторе који изговарају име Звездине десетке која је погађала у свим такмичењима, у којима је наш клуб наступао, и то на маестралан начин. Повремени репрезентативац Србије је бриљирао на последњој утакмици нашег клуба против новосадске “Старе даме”, где је доказао свој велики квалитет у више сегмената игре. Рутински је погодио у ситуацији један на један са Емилом Роцковим, а у другом полувремену је погодио из слободног ударца на веома интелигнтан начин гађајући голманов угао.

Катаи је у акутелној сезони постигао укупно 29 голова и забележио 13 асистенција. Од тога 22 пута Катаи је успео да надмудри противничке дефанзивце, као и чуваре мрежа, а уз то је у 12 наврата упослио неког од саиграча за гол у Суперлиги Србије. Погађао је Катаи ове сезоне против Радничког из Ниша (3 гола), Вождовца (1 гол), Партизана (2 гола), Радника (1 гол), Напретка (1 гол), Младости (3 гола), Радничког 1923 (1 гол), Новог Пазара (4 гола), Чукаричког (1 гол), Пролетера (2 гола), ТСЦ (1 гол) и Војводине (2 гола). Катаи је постигао чак три хет-трика ове сезоне, а на “Чаиру” против нишког Радничког је урадио готово невероватну ствар када је постигао три гола главом што је мало ком фудбалеру пошло са руком. Из слободног ударца је такође затресао мрежу у три наврата ове сезоне у домаћем шампионату, а гол против Вождовца на “Крову” је изабран за најлепши гол у марту месецу према избору навијача нашег клуба.

Да је ово најбоља сезона Александра Катаија када је у питању ефикасност сведочи чињеница да је је јучерашњим головима креативни дриблер надмашио лични учинак из сезоне 2015/16 када је постигао 21 гол. Тада је Катаи, такође са бројем 10 на леђима, на прослави титуле на Маракани против Радничког из Ниша постигао прелеп погодак и престигао Уга Вијеру који је до тада био први на листи стрелаца домаћег шампионата. Тренутно је популарни Магико три кола пред краја националног шампионата премашио рекорд из првог мандата у црвено-белом дресу, тако да ће Катаи имати прилику да додатно увећа овај статистички параметар и евентуално престигне првог стрелца лиге који је тренутно има три гола више на свом конту.

Подсећања ради Александар Катаи је ове сезоне био веома расположен у европиским квалификацијама, као и у другом по јачини такмичењу на Старом континенту где се шест пута уписао у листу стрелаца (Каират два гола, Клуж два гола, Брага два гола). У најмасовнијем такмичењу у нашој земљи Звездина десетка је забележила један погодак у убедљивом тријумфу против ТСЦ-а на Маракани када је погодила са беле тачке.

Нема сумње да је Катаи једна од кључних карика у игри нашег тима, што миљеник заљубљеника у црвено-беле боје показује из меча у меч не само головима и асистенцијама већ и невероватном префињеношћу и елеганцијом на травнатим површинама. Верујемо да ће Магико наставити да предводи наш тим у наредним изазовима и борби за дуплу круну једнако добро као што је то чинио до сада.

The post Катаи подигао лествицу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment