Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда 50, Иванић 50

Утакмица против Чукаричког у оквиру трећег кола плеј-офа Суперлиге коју смо решили у нашу корист резултатом 1:0, је била 50. у сезони за Црвену звезду, а једини фудбалер нашег тима који се у дословно свакој нашао на терену је Мирко Иванић!

Незамењив је Мирко Иванић ове сезоне за Дејана Станковића. И то није само у теорији како би се нагласила важност везног фудбалера из Бачког Јарка, већ и у пракси јер се Иванић у сваком мечу ове сезоне нашао на терену. И не само то, чак 49 утакмица је почео, а једини пут када је ове сезоне ушао са клупе било је у мечу против крушевачког Напретка још у четвртом колу Суперлиге, када је заменио Николића у 61. минуту. У свим другим случајевима, без обзира на то да ли је у питању Европа, Суперлига или Куп – Станковић није имао дилему око тога ко ће да почне иза напдача или евентуално на левом боку, с обзиром на то да се најбољи спортиста СД Црвена звезда за 2021. годину, показао као апсолутно незамењиви шраф у машинерији која се све више приближава петој узастопној титули. Чак 27 пута је на терену провео свих 90 минута.

Иванић је већ стигао да одигра више утакмица него претходне сезоне када се на терену нашао 48 пута, мада је и тада био у самом врху, с обзиром на меч мање од Гајића и Николића. Сада, превазишао је прошлосезонски учинак свих, а пред Црвеној звездом је још пет сигурних утакмица и потенцијална шеста, уколико се пласирамо у финале Купа Србије. Такође, постигао је 21 гол, што је за погодак више у односу на прошлу сезону, а недавно против ТСЦ-а је уписао у први хет-трик у каријери. Интересантно је да је у августу 2021. године добио дрес 100, а да ће до краја такмичарске године да му се уручи и дрес 150, уколико настави у овом ритму, што је несвакидашњи случај да неко достигне у једној сезону. Од тога га деле још три меча, јер је тренутно на 147.

Нема дилеме да Иванић игра једну од најбољих сезона у каријери!

The post Звезда 50, Иванић 50 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment