Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Вечити дерби – Историја каже Звезда

Црвена звезда ће у суботу од 18 часова, на стадиону „Рајко Митић“ дочекати вечитог ривала у оквиру првог кола плеј-офа националног првенства, а то ће бити 167. сусрет ова два тима.

Изабранике Дејана Станковића предстојећег викенда очекује врло важна утакмица у борби за трофеј првака Србије, а све очи биће упрте на Маракану, и још један празник за сваког љубитеља фудбала у нашој земљи. До сада је у историји одиграно укупно 166 првенствених вечитих дербија, а Звезда има позитиван скор, будући да су црвено-бели 66 пута излазили као победници, 53 меча завршена су нерешеним исходом, а 47 пута, победу је однео вечити ривал. Да је статистика на страни нашег клуба, говори и податак да је Звезда у дербијима постигла чак 232 гола, а примила 198.

Последњи, 166. вечити дерби одигран је пред пуним трибинама стадиона „Рајко Митић“ у оквиру 24. кола овосезонског првенства, а наш тим је том приликом рутински славио са 2:0. Мрежу противника погодио је Охи Омојуанфо у 29. минуту, након сјајне реакције у казненом простору, а коначан резултат поставио је Александар Катаи три минута пред одлазак на паузу.

Колико је наш клуб доминантан у окршајима са највећим ривалом, говори и чињеница да Црвена звезда на последњих пет међусобних сусрета не зна за пораз. Два меча су завршена победом Црвене звезде, 7. априла 2021. године, када је наш клуб славио са 1:0 голом Мирка Иванића, и 27. фебруара ове године резултатом 2:0. Три утакмице су завршене без победника, 2020. године два пута, прва 0:0, а друга резултатом 1:1. Са по једним голом на обе стране завршен је и 165. вечити дерби, у првом делу текуће сезоне. Треба поменути и победу и освајање Купа Србије за сезону 2020/2021. када је Црвена звезда такође била боља од вечитог ривала након бољег извођења једанаестераца. Интересантан податак јесте и да црвено-бели на стадиону „Рајко Митић“ нису поражени у првенственим дербијима још од 2017. године, чиме је Маракана постала права неосвојива тврђава за противника.

Сигурно је да нас и овог пута чека прави спектакл, а трибине нашег стадиона биће испуњене у великом броју, поготово ако узмемо у обзир чињеницу да је до сада продато скоро 20 хиљада улазница. Обезбедите своју карту на време, и будите ветар у леђа нашим првотимцима, у једном од најважнијих мечева у сезони. Звездаши, видимо се на Маракани!

The post Вечити дерби – Историја каже Звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment