Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Више од игре! Звездаши, хвала!

КК Црвена звезда мтс завршио је сезону у Евролиги. Судбина је одредила да последњи меч у сезони у најелитнијем такмичењу буде утакмица против акутелног првака Европе. Мотива је било на претек и то не само у стручном штабу и међу играчима, већ је мотивација била веома присутна и међу Звездашима.

Уочи првог звука сирене и то значајно раније, осетила се посебна енергија на трибинама. Њу су имали прилику да на прави начин осете и млади кошаркаши који су потегли пут из српске јужне покрајине и поносно представљали КК Трепча у пријатељском окршају са својим вршњацима из Црвене звезде. Било је то за њих посебно искуство, а то нису крили. Како и не би било када су пробацивали лопту кроз обруче који садрже толико историје српске кошарке и Црвене звезде. Публика је одушевљено пратила сваки њихов потез, а снажни аплаузи остаће дубоко урезани у сећање дечака са простора Косова и Метохије. Аплаузе ће памтити и млади кошаркаши из екипа КК Шампион Ужице, КК Земун, кошаркаши из Медвеђе, младе узданице КК Студент из Бајине Баште, Младости из Лучана… А, сви су они у претходне две утакмице били гости Црвене звезде. Нимало случајно јер је снага Клуба управо то, да окупља целу Србију и шаље снажну поруку која одјекује широм Европе. Црвено-бела породица је јединствена, снажна и усмерена ка истим циљевима. Снагом заједништва прави и кораке који су за друге непремостиви, па рецимо… побеђује и шампиона Европе!

Црвена звезда је одиграла 16 утакмица у Евролиги на домаћем терену и имала учинак од десет победа (табела ће због познатих околности рећи да је скор 10-4). На свакој утакмици имала је невероватну подршку без које сјајних 10 победа не би било могуће остварити. То је тај хук са трибина какав има само Црвена звезда и који се памти и препричава, сеже далеко широм Европе па о њему са бираним речима прича и Серхио Љуљ, двоструки освајач Евролиге који пуних 15 година наступа у најјачем европском такмичењу и сигурно да је мало меродавнијих кошаркаша да говоре на ту тему.

То је потврда, али не и доказ. Доказ је оно што сваки Звездаш осећа у својој кући. Таква емоција се не описује речима, она се доживљава. Најбољи доказ за то је сусрет Луке Митровића и Луке Ивезића који је изазвао најдубље емоције код свих Звездаша, али и љубитеља кошарке и спорта широм Европе. Гест Митровића садржао је све вредности које Црвена звезда носи са собом, а одушевљење младог Луке дефинисало емоцију коју са собом носи Црвена звезда. Више од игре! Више од клуба!

КК Црвена звезда и овом приликом говори свим Звездашима ВЕЛИКО ХВАЛА. Године за нама и пандемија одузели су нам прилику да уживамо у свакој утакмици како само ми умемо и да у ритму бубња и дланова ’’ломимо’’ своје ривале. Вратили смо се. Поново смо на највећој сцени и поносно наступамо у свакој утакмици било у Београду, Монаку, Барселони, Мадриду, Москви или Каунасу. Знамо ко смо, шта представљамо и знамо шта имамо. Црвена звезда нема чега да се боји јер није сама! Идемо даље!

The post Више од игре! Звездаши, хвала! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment