Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Динамо Берлин, Глазгов Ренџерс – нека се историја понови

Црвена звезда је поражена у Глазгову од Ренџерса резултатом 3:0, и премда то изгледа као велика предност пред реванш меч у Београду, не би било први пут у богатој историји нашег клуба да надокнадимо заостатак и прођемо у наредну рунду такмичења.

Било је то 1978. године, када је наша екипа одмерила снаге са берлинским Динамом у оквиру Купа УЕФА. Први меч се играо у Немачкој, 13. септембра, пред око 35 хиљада љубитеља фудбала. Већ у 17. минуту, Рајдигер је довео домаће у вођство, а три минута касније, Нец је повисио предност немачког представника. У 27. минуту, на семафору је стајало 3:0, након што се по други пут у стрелце уписао Рајдигер. Шестић је погодио у 36. минуту, и тако вратио нашу екипу у утакмицу, а свега два минута након његовог гола, у стрелце се уписао и Савић, па се на паузу отишло при резултату 3:2 у корист домће екипе. Рајдигер је комплетирао добру партију уписавши хет-трик поготком у 72. минуту, а коначних 5:2, поставио је Бриљат у последњем минуту утакмице.

Иако је деловало да је све решено, и да ће немачки тим без већих проблема проци у наредну фазу турнира, уследио је реванш у Београду. Други меч је одигран 27. септембра 1978. године, пред 50 хиљада љубитеља црвено-белих боја на трибинама Маракане. Повели су гости у 12. минуту преко Рајдигера, што је уједно био и једини погодак у првом полувремену. Изједначио је Савић у 58. минуту, а једанаест минута касније, чиме је и започет историјски преокрет. У 69. мињуту, Боровница је преокренуо резултат и довео Звезду у вођство, а исти играч, повисио је предност у 80. минуту. Деловало је као да ће то бити и коначан резултат, али је у последњем минуту утакмице Лаук погодио своју мрежу, и тако поставио коначних 4:1, за Црвену звезду, чиме је наш тим надокнадио три гола заостатка и прошао у наредну рунду такмичења.

И поред тога што су изабраници Дејана Станковића поражени са 3:0 у Глазгову од екипе Ренџерса, верујемо да историја може да се понови, и да ће наши фудбалери пред пуним трибинама Маракане обезбедити пролаз у четврт финале другог по јачини европског клупског такмичења.

The post Динамо Берлин, Глазгов Ренџерс – нека се историја понови appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment