Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

ЕЛ: Црвена звезда дочекује Басконију (четвртак, 19)

Кошаркаши Црвене звезде мтс након важне победе над Фенербахчеом, састају се у четвртак са екипом Басконије у утакмици 28. кола Евролиге.

Ово ће бити 14. дуел два клуба у елитном европском клупском такмичењу, тренутно је 7-6 за госте из Виторије, а у последњем мечу који је одигран у Шпанији, екипа Басконије славила је 93:74.

Дуел са Басконијом је само један у низу тешких мечева које црвено-бели играју практично од завршнице купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Пред овај меч тренер црвено-белих Дејан Радоњић каже:

Чека нас опет велико искушење, иза нас је време у коме смо одиграли велики број утакмица у кратком временском периоду. Сада нас чека Басконија, екипа која нас је надиграла у првом мечу, и то је једна од ретких утакмица где реално нисмо имали шансу. Одиграли су јако добар меч, па и синоћ су показали да играју добро, да су добили Макаби у Тел Авиву не би било незаслужено. Морамо бити спремни да одиграмо меч на високом енергетском нивоу како би се надали нечему, а у одбрани да покажемо доста тога. Басконија је екипа која има индивидуални квалитет, имају велики број поена у рукама, зато тимска одбрана мора да буде добра, али морамо и на другој страни да будемо добри како би дошли до резултата и то уз велику подршку наших навијача који нам много значе – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Кузмић: – У првој утакмици против екипе Басконије нисмо се баш прославили. Овога пута играмо пред нашом публиком, пред нашим навијачима. Имали смо пар дана да се освежимо и припремимо за ову утакмицу. Изузетно је важна подршка навијача много нам значи то у свакој утакмици, идемо да одиграмо најбоље што можемо и надамо се најбољем.

Стефан Лазаревић: – Долази нам екипа која нас је у првом делу убедљиво поразила, ми смо имали својих проблема, они су у том тренутку доживели промену тренера и та одлична утакмица са њихове стране очигледно је била позитивна реакција. Ми се данас налазимо што се тиче повреда у много стабилнијој ситуацији, а прву утакмицу и тај пораз свакако ћемо искористити као мотив, како би одиграли добро и дошли до резултата. Очекује нас серија евролигашких утакмица код куће, нама је битно да одржимо стабилност ростера, идемо од утакмице до утакмице, почели смо од Фенера, преломилили смо ту утакмицу у тешкој завршници, и тај меч и начин како смо победили је и својеврсни подстрек и мотивација за даље утакмице – рекао је Лазаревић.

Карте за утакмицу Црвена звезда мтс – Басконија која се игра у четвртак од 19 часова у хали „Александар Николић“ налазе се у продаји од уторка у 10 часова. Подсећамо да су истовремено у продају пуштене и појединачне карте за мечеве са Реалом, Макабијем и Студентским Центром у Београду.

The post ЕЛ: Црвена звезда дочекује Басконију (четвртак, 19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment