Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Четворица најбољих на Купу пријатељства

Данас је завршен „Куп пријатељства“ у Санкт Петербургу мечевима четири селекције младих талената Црвене звезде против вршњака из Академије Зенита. Иако тимски дан није био добар за наше младе играче, треба истаћи да су појединци одскочили, па тако имамо четири најбоља играча у свим категоријама на турниру.

На теренима Академије Зенита, данас су одиграна четири реванш меча у оквиру „Купа пријатељства“, а за разлику од претходног дана, наше селекције данас су се водиле као домаћини. Први на терену нашли су се пионири Звезде, који су јуче на сјајан начин отворили турнир победом. Овог пута, наши бисери нису успели да славе, већ су поражени резултатом 5:0. Потом су свој меч одиграли и млађи кадети, који су пружили одличну партију, и одиграли нерешено резултатом 1:1. Изабраници Уроша Урошевића су показали велику борбеност и жељу за победом, уз много лепих потеза који су виђени. Најистакнутији у редовима наших бисера био је Вељко Милосављевић, који је својим поготком предводио екипу црвено-белих.

Након тога, и кадети су изашли на терен Зенитове школе фудбала. Момци које са клупе предводи Слађан Николић одиграли су добар меч који је завршен са по једним голом на обе стране, резултатом 1:1. Наши бисери су пружили јак отпор квалитетном противнику, и тиме показали да су у сјајној форми пред наставак такмичења у националном шампионату. Најрасположенији у тиму наших кадета је био Вељко Вукојевић, који је једном затресао мрежу противника. Последњи меч на турниру одиграле су омладинске селекције Црвене звезде и Зенита. Виђена је одлична утакмица, која је завршена резултатом 1:1. Наши бисери су повели голом који је главом постигао Павле Огњеновић, али је Зенит пред сам крај сусрета успео да стигне до изједначења.

По завршетку последњег меча, одржана је церемонија доделе пехара и појединачних награда, чиме је „Куп пријатељства“ и званично завршен. На церемонији су се учесницима обратили Андреј Аршавин и Анатолиј Давидов, директор Зенитове Академије, као и директор Омладинске школе Црвене звезде Драган Младеновић. Награде за најбољег играча, додељене су у свакој старосној категорији, а четворица бисера из црвено-беле Омладинске школе проглашено је за најбоље. Када је реч о омладинској селекцији, награду за најбољег играча добио је Фалу Фол, а у генерацији кадета, за најбољег је проглашен Матеја Бубањ. Најбољи у генерацији млађих кадета је Андрија Максимовић, док је у категорији пионира за најбољег проглашен Павле Бекоња.

The post Четворица најбољих на Купу пријатељства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment