Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јелић: Звезда има блиставу будућност

Млади фудбалери Црвене звезде који наступају у нашем тиму су завршили своје сезоне и очекује их заслужена пауза. Наши бисери су забележили бројне успехе и приказали сјајне партије током првог дела првенства. Први тренер црвено-беле Омладинске школе – Никола Јелић говорио је о досадашњем учинку нашег тима, као и томе шта очекује талентоване дечаке у наставку пролећног дела њихових лига.

Када су у питању омладинци Црвене звезде ушли смо у измењеном саставу у односу на прошлу такмичарску годину играјући са годину до две млађим дечацима. Што се тиче самог резултата направили смо добар успех, али нам није то био приоритет већ развој фудбалера. Са те стране смо задовољнији него самим резултатом. Појединци попут Лековића, Николашевића, Лечића, Кахвића, као и сви остали момци су заиста напредовали. Огроман посао је урадио Марко Неђић и комплетан стручни штаб омладинаца, тако да смо веома задовољни њиховим партијама. Увек може да буде боље, надамо се да ће пролећни део сезоне донети помак, како на самом развоју момака, тако и резултата – почео је Јелић.

Нагласио је Јелић да је Лига шампиона за младе велико искуство, али да је наш тим играо у ослабљеном саставу.

-Велико искуство је играти у Лиги шампиона за младе. Нажалост ми у овом саставу не можемо да будемо конкурентни у Европи, јер када играте против првака Италије не можете да се супроставите без чак 23 играча. Сматрамо да смо могли и морали боље, али у том саставу нисмо били конкуретни у Омладинској Лиги шампиона.

Истакао је први тренер Омладинске школе да је сарадња са нашим развојним тимом подигнута на виши ниво, као да се још доста очекује од наших младих фудбалера.

-Успони и падови су нормални за дечаке који су и даље по узрасту омладинци. Играју у јаком шампионату, као што је Прва лига Србије. Огроман је рад тек пред њима. Имали су под вођством Бошка Ђуровског доста добрих, али и са друге стране слабих партија. Негде пред крај полусезоне руководство Графичара је одлучило да допусти мало веће ингеренције Омладинској школи која се укључила у рад нашег развојног тима. Због тога велику захвалност дугујемо председнику Графичара – Слободану Говедарици са којим имамо феноменалну сарадњу. Доласком Марка Неђића који доста познаје играче, као и нашим укључивањем у рад заједно са Душаном Анђелковићем, су већ виђене промене. Још доста очекујемо од наших момака и надамо се да ће пролећна сезона донети још доста тога доброг.

Самим преласком Марка Неђића на клупу Графичара дошло је до смена тренера када су у питању млађе категорије нашег тима.

-Омладинце Црвене звезде преузеће Милан Стегњајић, досадашњи тренер јуниора Графичара, који већ неколико година ради у нашем систему. Логичан след је био да он преузме омладинце Звезде. Владимир Сандуловић који је до сада водио селекцију кадета нашег развојног тима сешће на клупу омладинске селекције Графичара. Лазар Јаничић ће ступити на чело кадета Графичара, док је Здравко Рауковић ново лице у нашој Омладинској школи и он ће преузети селекцију млађих кадета нашег развојног тима.

Имао је речи хвале Никола Јелић за новог тренера наше омладинске селекције, од кога се очекује да настави са добрим резултатима.

-Милан Стегњајић добро познаје играче и са те стране му неће бити тешко. Међутим, Црвена звезда сама са собом носи одређени притисак. У Графичару је имао други задатак, а то је развој појединих играча како би дошли до омладинаца Звезде или првог тима Графичара. Све очи ће бити упрте у њега, али сам сигуран да ће одговорити како треба на све захтеве. Са друге стане Владимир Сандуловић је један талентован тренер од кога заиста доста очекујемо у будућности. Са кадетима Графичара направио је јако добар однос, а самим тим и резултате. Екипа је играла добар, нападачки фудбал. Надамо се да ће Сандуловић и у омладинцима Графичара наставити исто, јер је млад стручњак који обећава. Надамо се да ће дуго радити у нашој Омладинској школи.

Велико задовољство изразио је Јелић поводом наше кадетске селекције која је предвођена искусним тренером освојила титулу јесењег првака.

-Слађан Николић је јако добар тренер, то смо знали и раније и веома смо срећни што смо успели да га приволимо да дође у Црвену звезду. Био је опција за тренера омладинске селекције Звезде, међутим нисмо хтели да реметимо његов добар рад са кадетима. Направио је “хемију” која је недостајала протеклу сезону. Јако талентована група дечака, а томе сведочи што су већина њих репрезентативци. У преспрективи сматрам да Црвена звезда може да има велике бенефите од генерације рођене 2005 године.

Многобројни појединци су се издвојили током прве полусезоне када су у питању кадети Црвене звезде, а многи од њих су уписали наступе за старију селекцију.

-Доста се појединаца издвојило током полусезоне. Дебитовали су за омладинску селекцију Јован Шљивић, Јован Мијатовић, Алексеј Вукичевић, Лазар Ђурић, Матеја Бубањ је био у Русији па није имао прилику, али се очекује да њега, као и Матеју Радоњића брзо видимо у омладинцима. То ће бити и један од приоритета да што више кадета одигра одређени број мечева за нашу најстарију селекцију. Очекује нас јако тешка полусезона, ту мислим на број утакмица које ће деца одиграти. Морамо да будемо веома паметни и пажљиви, јер нас очекују квалификације за репрезентацију Србије за дечаке рођене 2004. и 2005. године. Можда се из тог разлога деси да одиграмо без пет до шест играча последњих неколико утакмица у Омладинској и Кадетској лиги Србије. Без обзира на то представљамо Црвену звезду и морамо да стремимо према највишим циљевима. Није битно ко је на терену, све су то играчи Звезде најталентованији, селектирани из свих крајева земље. Тако да није битно ко игра, Звезда мора да наступа увек исто.

Истакао је први тренер Омладинске школе да се резултати увек очекују од Звезде, као и да се много очекује од млађих селекција нашег клуба где такође има доста талетованих фудбалера.

-Када се спомене Црвена звезда, асоцијација је увек прво место, титула. Ми не бежимо од тога. Дефинитивно то је један од приоритета, заједно са развојем играча. Мора некад да се погледа резултат без обзира што га стављамо у други план. Васпитавамо играче да морају да буду победници, јер се у Звезди само тријумфи признају. Задовољни смо веома 2006. годиштем, дечаци који играју под тренерском палицом Уроша Урошевича играју добар и допадљив фудбал. Ту је и неколицина играче рођених 2007. године, такође репрезентативци. Исто тако пионири под вођством Милорада Вилотића, као и млађи пионири под командом Марка Петровића су талентоване генерације. Сматрам да у перспективи не треба да бринемо за будућност. Треба још да напредујемо у допунском индувидуалном раду.

Изнео је Јелић и који су то све циљеви Омладинске школе у наставку шампионата.

Раније ћемо кренути припреме управо из разлога што деца неће имати толико слободних дана већ ће се раније вратити да би се дружили са лоптом. Наш циљ је да пре свега стабилизујемо екипу Графичара, како би сви наши дечаци били на вишем нивоу него што су сада. На тај начин би у јулу, на крају сезоне могли да пошаљемо можда чак четири играча у први тим Црвене звезде, који неће бити само путници на припреме већ ће се борити за место стартера. Исто тако у осталим селекцијама, поред појачаног рада и развоја играча, да Звезда буде прва у свим категоријама – закључио је Јелић.

The post Јелић: Звезда има блиставу будућност appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment