Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лазић: Успех селог клуба и тима

Утакмица 12.кола регионалног такмичења између Црвене звезде мтс и чачанског Борца завршена је победом црвено-белих, али ће недељни меч у хали „Александар Николић“ остати упамћен по новом рекорду капитена Бранка Лазића.

Звездина „дестка“ је нови рекордер, постигао је највише поена у историји Црвене звезде у регионалном такмичењу које је наш клуб освајао чак пет пута.

У самом финишу првог полувремена Лазић је након поена уз фаул, погођеним слободним бацањем ушао у историју и претекао досадашњег рекордера Тадију Драгићевића.

Капитен црвено-белих је тако стигао до бројке од 1.235 поена, и тако својој „колекцији“ придодао још један рекорд и „лествицу“ за друге: Лазић је пре три године постао рекордер по броју одиграних утакмица у црвено-белом дресу, а такође је и рекордер по броју освојених трофеја са вољеним клубом. Има укупно 17 титула до сада. По пет у АБА лиги и Купу и шест у домаћем шампионату, као и Суперкуп регионалног такмичења:

Изузетно ми је драго што сам успео да поставим своје име у још једну страну велике историје таквог клуба као што је Црвена звезда. Никада нисам јурио рекорде, бројке, већ сам увек желео да помогнем тиму и одговорим на захтеве тренера. Искрено мислим да ћу тек по завршетку каријере бити свестан свих успеха и достигнућа са Црвеном звездом. Желим свима да се захвалим, јер мислим да је ово успех свих нас заједно, клуба, људи у клубу, тренера, мојих саиграча, некадашњих и садашњих Идемо даље, чекају нас нови изазови и нове утакмице – рекао је Бранко Лазић.

За Звездину такмичарску сезону и играчки погон нема одмора, већ у уторак у јутарњим часовима следи пут у Истанбул на утакмицу 17.кола Евролиге са Анадолу ЕФЕС-ом.

The post Лазић: Успех селог клуба и тима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment