Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Црвена звезда и СОС настављају да померају границе

КК Црвена звезда мтс и његов дугогодишњи партнер Специјална Олимпијада Србије поново су померили границе могућег. На почетку недеље ’’Европске недеље кошарке и Специјалне Олимпијаде’’ Црвена звезда и Специјална Олимпијада Србије организовали су Првенство Србије у „3х3 Unified“ кошарци за девојчице. Невероватан податак је да је учешће на турниру узело готово 100 девојчица које су дошле из 12 различитих градова Србије. Огроман организациони подухват се вишеструко исплатио. Задовољство девојчица, њихова срећа, осмеси и жеља да на најбољи начин презентују кошаркашко умеће. Њихова борба за сваку лопту, али увек у оквирима фер плеја, прослава сваког коша… У једној речи – херојски. Иако су циљеви били потпуно други, ни такмичарски део није изостао, најбоље три екипе добиле су медаље које им је уручио директор КК Црвена звезда мтс Филип Сунтурлић.

КК Црвена звезда мтс, као што и истичемо у свакој прилици, жели да искористи своју снагу и величину да скрене пажњу људима на веома важне ствари за наше друштво. Наш спорт је предиван баш зато што спаја људе. Кошаркашки терен је место где се девојчице и дечаци из Специјалне Олимпијаде Србије предивно осећају, сваки њихов тренинг са нашим тренерима, првотимцима, девојкама из ЖКК Црвена звезда, јунорима, кадетима и сваки турнир као што је овај, утиче позитивно на њихово самопоуздање. Сарадња са Специјалном Олимпијадом Србије је таква да превазилази партнерске односе и базира се на пријатељству. То смо градили годинама, кроз бројне пројекте и показали да за нас лимити не постоје. Све што смо до сада урадили даје нам само обавезу да наставимо у истом правцу и урадимо још више. Дечаци и девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије то, као истински хероји, заслужују – истакао је Филип Сунтурлић.

Посетиоци турнира били су они који су практично неизоставни део сваке активности Црвене звезде и Специјалне Олимпијаде Србије, јуниори и кадети Црвене звезде, као и црвено-беле кошаркашице Невена Наумчев и Маша Јанковић. Девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије су поново дале пример свима да је кошарка више од игре, страст каква се само може осетити на паркету.

Посебно смо поносни што је Црвена звезда тек један од шест тимова из целе Евролиге који је активно узео учешће у Европској недељи кошарке и Специјалне Олимпијаде. На тај начин се још једном показала чврста и дугогодишња сарадња Клуба са Специјалном Олимпијадом Србије која је изнедрила бројне успешне пројекте и можемо слободно да кажемо променила свест људи о дечацима и девојчицама који су део наше заједнице. Пуноправни њен део, а то заједно и доказујемо из дана у дан кроз бројне активности и пројекте.

Деци баш пуно значи подршка коју добијају од Црвене звезде и што сарадња Специјалне Олимпијаде са клубом има дугогодшњи континуитет. Црвена звезда препознаје значај и даје подршку овој популацији. Не могу да не кажем да нам је много значајно и што су црвено-бели дугогодишњи члан Евролиге јер смо самим тим и ми део великог Оне теам пројекта. Све што радимо није ’’ад хок’’, већ постоји велика обострана жеља да постоји континуитет. Захвалио бих се Црвеној звезди, целокупном менаџменту, првотимцима који увек нађу времена за дружење са децом, али наравно и млађим селекцијама, јуниорима и кадетима који су безброј пута учествовали у нашим активностима. Такође, захвалио бих се и СК Сингидунум као суорганизатору догађаја – истакао је Александар Станојевић, директор Специјалне Олимпијаде Србије.

Не смемо заборавити да су се девојчице презентовале и Звездашима на утакмици између Црвене звезде и Уникса у дворани ’’Александар Николић’’. Програм на полувремену је у потпуности припао девојчицама из Специјалне Олимпијаде Србије које су приказале своје умеће публици, а Звездаши су то знали да награде па громки аплаузи нису изостали приликом сваког постигнутог коша. Клупски партнери МТС и ИДЕА остају активно укључени у све овакве активности. Другачије није било ни на утакмици са Униксом када су од нашег партнера компаније МТС сви гости из Специјалне Олимпијаде Србије добили пригодне поклоне. ИДЕА је сада већ заштитни знак свих тренинга, радионица и осталих акција које организује Црвена звезда.

И настављамо даље. Са заједничким и јединственим циљем. Желимо да сваки дан померамо границе и покажемо свима и у свакој прилици да смо један тим.

The post Црвена звезда и СОС настављају да померају границе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment