Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милошевић: „Уверени смо да ћемо остварити циљ, а то је пролеће у Европи“

Црвена звезда је поражена од Мидтјиланда 1:0 у 4. колу “Ф” групе Лиге Европе. Новинарима се после меча уместо Дејана Станковића обратио помоћник Небојша Милошевић.

– „Рана фаза меча, ситуација која је припремана и која није неочекивана. Радили смо доста, знамо врлине и квалитете противника и они су баш у брзини и нападу. Била је то стандардна ситуација која је доста припремана и просто није смело тако да се одреагује на ту директну лопту, да дођемо у ситуацију да из једног паса дођу практично до гол шансе. Наравно да је то директно утицало на комплетан ток меча. Пре тога је Катаи добио жути картон, што одмах утиче на начин игре и тима и тог играча. У десетом минуту већ остајемо са играчем мање на терену против екипе која има тај брзински квалитет у транзицији, освајању простора и дубине и онда све то иде у једном другом правцу. Оно што је било у некој основној варијанти припремано за ову утакмицу пада у воду, од неке формације и ситуација на терену, како изаћи у притисак, како бранити, како ми да наметнемо неке своје адуте, тако да наравно да то директно утиче на резултат и комплетан ток самог меча. Мислим да су играчи до последње секунде учинили све што су могли како би угрозили противнички гол, имали смо те неке ситације из прекида које смо наравно чекали и прижељкивали. Панков је имао једну одличну ситуацију када није погодио главом, као и Драговић чији је ударац прошао непосредно поред стативе, уз сав тај константан ризик који смо морали да преузимамо да на великом простору останемо са заиста јако брзим противничким играчима. Нажалост нисмо успели да постигнемо гол и да бар уђемо у егал у мечу. Момци су до последњег тренутка дали све од себе и све учинили што је до њих да позитивно решимо овај меч. Овако после четири утакмице имамо седам бодова, још шест бодова је у оптицају, две утакмице, још увек је све у нашим рукама. Убеђен сам, уверени смо сви да ћемо реализовати наш циљ, а то је пролеће у Европи. У наредне две утакмице, као и до сада сви ће учинити све да реализујемо тај циљ, не сумњам да ће тако и бити“, истакао је Милошевић.

Осврнуо се Милошевић и на црвени картон који је добио штопер Милош Дегенек.

– „Нисам видео Дегенека после утакмице, он је професионалац, те ствари се дешавају. Има ту неких ланчаних реакција око те ситуације. У сваком случају у раној фази утакмице, на овом нивоу, када је овако квалитетан противник, наравно са искуством из првог меча свакако недопустиво да се деси на овом нивоу, али десило се.“

Говорио је помоћни тренер црвено-белих и о проблемима са којима су се сусретали током меча.

– „Свакако да је први жути картон утицао на адаптацију и критеријум суђења. Тежак терен, вода, на неким деловима лопта убрзава, на неким деловима стаје, онда то повећава ризик. Прво полувреме смо завршили са три жута картона Катаи, Бен и Павков сва три офанзивна играча, али и са играчем мање. Кад хоћете позитиван резултат то је константан ризик, шеф стручног штаба је са изменама покушао да неутралише оређене проблеме које смо имали у смислу простора, контроле простора, да сачекамо неку ситуацију из које бисмо могли да стигнемо да поготка. Гол који смо примили је практично из одбитка. Нажалост ове вечери није много тога ишло, али је први утисак да у смислу вољног момента, жеље, хтења, односа на терену сви играчи у црвено-белом дресу су дали све од себе“, закључио је Милошевић.

(извор/фото: maxbetsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment