Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда у Бидгошчу (четвртак, 18 часова)

Кошаркашице Црвене звезде мтс у четвртак од 18 часова у пољском Бидгошчу играју меч 3.кола групе Ф Еврокупа, против домаће екипе КС Баскет 25.

Црвена звезда је јутрос отпутовала летом за Варшаву, на другом од три узастопна гостовања, одакле је очекује наставак пута за 226 километара удаљени Бидгошч.

Екипа КС Баскет 25 је до групне фазе Еврокупа дошла преко баража и победа над грчким представником Елефтерија Мосхату. У прве две утакмице Еврокупа убедљиво су поражени од Олимпијакоса (103-68) и Надежде (77-45), а дуел против Црвене звезде биће им први на домаћем паркету.

Највећи проблем тренеру Вуковићу прави то што екипа ни у Пољској неће бити комплетна. Звезда није у комплетном саставу већ дужи период, после меча 1.кола са Надеждом. Меч у Пољској ће пропустити Јелена Јовановић, Алисон Швагмејер и Јована Спасовски.

– Нисмо комплетни, то ствара највећи проблем, имамо мању ротацију, и убрзан ритам утакмица који покушавамо да пратимо и будемо што спремнији у таквој ситуацији, али даћемо све од себе да остваримо прву победу у Европи. Уважамо екипу Бидгошча, резултати из прве две утакмице нас неће заварати сигурно, Олимпијакос и Надежда су квалитетни тимови. Мало су старије од нас, свакако ће и они желети победу на домаћем терену. Очекујем тешку утакмицу у Пољској, неизвесну, али идемо на победу.

Нађа Недељков је против Краљева протеклог викенда била најефикаснији појединац, надамо се да ће „наместити“ руку, како она зна, и у Бидгошчу.

– Очекује нас тешко гостовање у Пољској и наставак јаког распореда и ритма утакмица, али ми жељно ишчекујемо меч. Мотивација ће бити велика, и уз нашу препознатљиву енергију на терену надамо се и доброј игри.

За кратко време Кендриан Елиот се брзо наметнула и постала вредан део тима. Милица Бојовић и Кендриан ће и у Бидгошчу водити тешке дуеле са противницима, овог пута Швеђанком Натали Фонтејн и Американком Џилијан Алејн, која је најефикаснији појединац екипе у прве две утакмице, (13.5 поена по мечу)

– Радујем се утакмици у Пољској, сигурна сам у могућности и квалитете нашег тима да будемо успешни у овом мечу и да наставимо да будемо бољи после сваког изазова у такмичењу. Велико је искуство играти на овом нивоу, са овим девојкама, верујем да мој тим и ја припадамо овде и да су испред нас велике ствари. Надамо се победи, ми настављамо ка нашим циљевима и стицању великог искуства оваквих мечева.

Црвену звезду се из Пољске враћа у петак, у недељу гостује у Шапцу екипи Дуге у 5.колу домаћег шампионата (18.30), а већ у понедељак путује у Русију, 3.510 километара удаљени Оренбург.

The post Звезда у Бидгошчу (четвртак, 18 часова) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment