Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић: „Наша обавеза је да дамо максимум без обзира на све проблеме“

У петак 1. септембра кошаркаши Црвене звезде мтс започињу нову евролигашку мисију. На отварању нове сезоне црвено-бели гостују у Истанбулу екипи Фенербахче Беко коју са клупе предводи легенда српске кошарке Александар Ђорђевић, а чији је један од носилаца игре некадашњи кошаркаш нашег клуба Марко Гудурић.

И поред квалитета стартног противника на међународној сцени, тренера Дејана Радоњића много више брине ситуација која је већ извесно време актуелна на Малом Калемегдану. Добро је позната чињеница да су Бранко Лазић, Огњен Добрић, Дејан Давидовац и Ерон Вајт од раније због повреда ван такмичарског погона, а њима се данас прикључио и Мајк Цирбес који је позитиван на COVID-19 и тренутно се налази у изолацији. Сагледавајући целокупни здравствени билтен, најтрофејнији тренер нашег клуба је на данашњој конференцији за медије уз видну гримасу на лицу изјавио:

– „Нећу да причам о повредама. Све оно што нас прати малте не од лета, кад смо имали проблема са играчима на турниру у Минхену. После контаката са противницма остали смо без три играча. Током припремног периода смо без два до седам играча покушавали да урадимо што више. Нејт Волтерс и Лазаревић су током недеље одрадили све тренинге, Ускоковић такође. Добрић и Давидовац путују са нама, али неће играти, јер још нису спремни за то. Цирбес је ван екипе у изолацији и чекамо резултате тестова. Уз Бранка Лазића и Ерона Вајта који су ван, остали момци су ту спремни да дају све од себе”, рекао је Радоњић.

Тим са Малог Калемегдана очекује велики изазов у Турској:

– „Фенербахче је направио надоградњу у свом тиму у односу на прошлу сезону. Имају играче који су носили тим у претходним годинама, а уз то су успели да ангажују један број квалитетних и искусних играча. На нама је да изађемо на терен без обзира на квалитет, и да дамо максимум. Свестан сам свих проблема које имамо, али идемо да дамо све од себе, и без обзира на то колико играча имамо на располагању, урадимо све да се покажем о најбољем светлу“, проучио је Радоњић.

За крај, тренер Радоњић се осврнуо и на амбиције нашег клуба у овосезонском евролигашком такмичењу:

„Полазна тачка је да поправимо утисак у односу на прошлу сезону. Није реално причати о другим стварима с обзиром на ситуацију са припрема која нас прати.“

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC окт 1, 2021 at 12:11

BRATE RADONJA OD TRENERA MI SAMO TEBI VERUJEMO,ZNAS STA RADIS I KOGA DOVODIS SAMO NAPRED

Reply
dusan окт 1, 2021 at 06:51

izadji i pobedi. napred zvezdo!

Reply

Leave a Comment