Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

Футсалери поражени на старту такмичења у Другој лиги Србије

Пре само две године КМФ Црвена звезда била је шампион Србије. Претходне сезоне црвено-бели футсалери учествовали су и у УЕФА Футсал Лиги шампиона, а затим је уследио финансијски крах, готово сви носиоци игре су напустили редове нашег клуба и тада још увек званични шампион државе кроз бараж је морао да се пресели у нижи степен такмичења. Како тренутно ствари стоје ни почетаку нове сезоне у оквиру Друге лиге Србије не наговештава боље дане.

КМФ Црвена звезда : КМФ САС Зрењанин 4:6 (2:4)

На премијери у друголигашком каравану наша екипа је у Хали спортова „Ранко Жеравица“ дочекала зрењанински САС. Након велике борбе екипа која је претходне такмичарске године заузела седму позицију у другом степену такмичења однела је бодове из Београда оставивши црвено-беле у проблемима већ на самом старту сезоне.

Међутим, Звездини футсалери су добро ушли у меч. Већ у 5. минуту сусрета након одличног продора Владимира Пераловића и још боље асистенције, Стефан Јовановић је затресао мрежу Зрењанинаца – 1:0. Свега два минута касније црвено-бели су удвостручили предност. Владимир Пераловић је након правовременог додавања Александра Трајковића прецизним ударцем са дистанце погодио доњи леви угао противничког гола – 2:0. Ипак, треба истаћи да је овом голу претходила сумњива ситуација. Футсалер САС-а Слађан Новковић евидентно је био фаулиран пред нашим голом, али је судијска тројка у саставу Јоцовић, Папишта и Савић остала нема.

Након протеста руководства гостујуће екипе сусрет је настављен и већ у првом нападу Стефан Јовановић је несмотрено страртовао над Милетом Шаренцем и уследио је казнени ударац. Бранислав Лојпур је био прецизан – 2:1. У 10. минуту Алекса Шкорић је прелепим лоб ударцем матирао Уроша Јевтића чиме је резултат изједначен – 2:2, али је и овом поготку претходила кардинална судијска грешка. Наиме, судијска тројка превидела је евидентно одгуривање са две руке нашег футсалера Александра Оџића након чега је уследила акције из које су Зрењанинци стигли до другог поготка. Уследили су оправдани протести са наше клупе.

Имали су наши играчи две колосалне прилике у наставку сусрета, али је голман гостију Ђуро родић бравурозним интервенцијама сачувао своју мрежу.

У 14. минуту голман САС-а је упутио дугачку лопту пред наш гол. Уследио је велики неспоразум голмана Уроша Јевтића и Стефана Ђога, а спретан и сретан био је Жарко Матић проследивши лопту у празну мрежу – 2:3. Три минута пре одласка на одмор црвено-бели су имали казнени ударац, али је капитен Денис Инајетовић био непрецизан. Само минут касније Миле Шаренац је завршио одличну акцију Бранислава Лојпура за већ великих – 2:4. Био је то уједно и коначни резултат првог полувремена.

Други период игре започео је са неколико прилика са обе стране, а у 28. минуту Стефан Јовановић је на половини терена пресекао један напад гостију, стуштио се ка голу и разантним ударцем постигао свој други погодак на овом сусрету – 3:4.

Два минута касније Зрењанинци су извели школски пример контра напада и Александру Томину није био тешко да затресе мрежу нашег гола – 3:5.

Одличну акцију комплетног тима САС-а у 39. минуту сусрета, након асистенције Жарка Матића крунисао је Алекса Шкорић – 3:6. Само петнаестак секунди касније капитен Денис Инајетовић прецизним ударцем са дистанце матирао је голмана Зрењанинаца за коначних – 4:6.

Дворана: Хала спортова „Ранко Жеравица“
Судије: Милош Јоцовић, Бане Папишта, Марко Савић
Делегат: Роберт Петровић
Посматрач: Раденко Бошковић
Жути картони: Д. Инајетовић, Н. Шукић (Црвена звезда); Д. А. Магда (САС Зрењанин)
Црвени картон: Н. Ђукић (Црвена звезда)
Стрелци: 1:0-С. Јовановић 5`; 2:0-В. Пераловић 7`; 2:1-Б. Лојпур 7`(пен.); 2:2-А. Шкорић 10`; 2:3-Ж. Матић 14`; 2:4-М. Шаренац 18`; 3:4-С. Јовановић 28`; 3:5-А. Томин 30`; 3:6-А. Шкорић 39`; 4:6-Д. Инајетовић 39`
КМФ Црвена звезда: С. Радисављевић, Ф. Арсенић, В. Кечан, Н. Ђукић, А. Трајковић, С. Ђукић, А. Оџић, С. Јовановић, Д. Инајетовић, В. Пераловић, С. Ђого, У. Јевтић
КМФ САС Зрењанин: Б. Лојпур, М. Петровић, А. Томин, А. Шкорић, М. Шаренац, И. Вукоје, Ж. Матић, С. Новковић, Д. А. Магда, Н. Шаренац

У наредном 2. колу футсалери Црвене звезде гостују у Блацу екипи Јастрепца која је у првој такмичарској рунди ремизирала на гостовању у Новој Пазови резултатом 3:3.

– Табела Друге Футсал лиге Србије:
1. Економац (Крагујевац) 3
2. САС (Зрењанин) 3
3. Палеж (Обреновац) 3
4. Нова Пазова (Нова Пазова) 1
5. Јастребац (Блаце) 1
6. Студент (Београд) 1
7. Тиса (Нови Бечеј) 1
8. Смедерево (Смедерево) 1
9. Нови Сад (Нови Сад) 1
10. Гвоздени пук (Ниш) 0
11. Црвена звезда (Београд) 0
12. Лесковац (Лесковац) 0

Повезане вести

Leave a Comment