Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

После Борјана, Борјан

Епоху у Црвеној звезди могла би да обележи династија Борјан. После Милана који је капитен црвено-белих ка првом тиму крупним корацима корача његов рођени брат Никола.

Николи је тек 17 година и вредно тренира са омладинцима Црвене звезде. На голманском сазревању много му помаже старији брат.

– „Милан је мој рођени буразер. Кад сам се родио, 2004. године, он је отишао у Уругвај и Аргентину где је почео каријеру. Виђамо се константно, прија ми што ми је брат, што брани за први тим Црвене звезде и што могу много да научим од њега“, рекао је Никола Борјан за “Звезда ТВ”.

Понекад Никола посаветује старијег брата.

– „Имамо добар однос. Некад се и посвађамо, али се увек зезамо и слажемо се, што ја најбитније. Обојица смо голмани, па један другоме можемо дати савет, без обзира што сам ја млађи.“

Млађи Борјан каријеру почео у Канади, није веровао да ће да прође пробу у Звезди, резервисао је карту да се врати “преко баре”.

– „Од малена, у Канади, када сам почео да играм фудбал, било је само играш и трчиш. Био сам у клубу Хамилтон Србија и Академији БСЦ. Тада сам схватио да треба да будем голман, као ћале и буразер“, открио је Никола и додао:

– „У Звезду сам дошао 2018. на пробу. Нисам мислио да ћу остати. Имао сам карту за Канаду за септембар. Милан ме је позвао два дана пред полазак и рекао ми да остајем. Волео бих да дебитујем за омладинце. Да будем конкурентан за Лигу шампиона, за младе.“

Милан Борјан је открио како је Никола почео да тренира фудбал.

– „Као мали, доста ме је гледао и пратио. Кад сам стигао у Црвену звезду, он је дошао из Канаде да буде преко лета са мном. Тако је почео да тренира у Звезди, а тренери у омладинском погону били су презадовољни и питали су, може ли да остане. Остао је, наставио школу овде. Његов успех чини ме срећним“, рекао је Милан, а потом додао:

– „Највише га саветујем да завршава школу. Да мора да тренира, да се сам бори кроз живот. Никад га нисам гурао, све што је направио, урадио је својим радом. Има моју пуну подршку, кад год имам времена, одем, погледам како брани. Одрастао је, има 17 година. Ја сам имао 16 када сам отишао од родитеља. Срећан сам што је наставио мојим путем“, закључио је Милан Борјан

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/gde-ja-stanem-ti-produzi-posle-borjana-borjan-mladji-brat-kapitena-zvezde-brani-za-omladince-307963/?fbclid=IwAR3cATBgFSSrJMp4mMJQbN_vMFSs4JIBK5aIe9xfEBgqdKUfBDx4XT0D7Qw

Повезане вести

Leave a Comment