Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бен апсолутни рекордер

Црвена звезда је савладала екипу Клужа резултатом 4:0 у оквиру првог меча плеј-офа квалификација за Лигу Европе, а Ел Фарду Бен је поготком из 68. минута успео да сруши два рекорда. Наиме, он је постао најефикаснији странац нашег клуба у европским мечевима са 13 погодака, као и страни фудбалер са највише голова у историји српског фудбала – 67.

Још у јануару 2018. године, Ел Фарду Бен је стигао у Црвену звезду и један је од фудбалера са најдужим стажом у нашем клубу, али не само то, од када је увек насмејани и расположени Коморац обукао црвено-бели дрес, као да је одлучио да обори све рекорде које су страни фудбалери до тада постављали. Већ је постао страни фудбалер са највише наступа (138) и укупно погодака (67), а од синоћ је са 13 постигнутих голова у европским такмичењима успео да сруши и тај рекорд, те претекне Ричмонда Боаћија који је био на коти 12. А да је Бен спреман да пише странице историје српског фудббала говори то да је са 67 постигнутих голова иза себе оставио Ламину Дијару који је једном мање успевао да погоди мрежу носећи дрес вечитог ривала. Интересантно је да је Бен то успео да уради упркос томе што је одиграо две утакмице мање од Дијаре.

Интересантно је да је Бен сада само један гол далеко од тога да се по броју погодака у Европи изједначи са чувеним Дарком Панчевим, а потом и да „нападне“ Николу Жигића (17), Бору Костића и Душана Савића (20), док је неприкосновен на листи Зоран Филиповић са 28 постигнутих голова. А што се тиче странаца, апсолутно је оборио све рекорде, како у нашем клубу, тако и у српском фудбалу.

The post Бен апсолутни рекордер appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns авг 18, 2021 at 23:43

Od prvog dana celog sebe je davao i srce ostavljao na terenu.Kad je teško tu je Ben.Svako dobro veliki čoveče ti želimo.

Reply

Leave a Comment