Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Како хрватски медији виде потенцијлни дуел Црвене звезде и Динама?

Жреб је одлучио. У плеј-оф фази овосезонске УЕФА Лиге шампиона састаће се Црвена звезда и Динамо из Загреба, наравно под условом да две екипе у 3. квалификационом колу елиминишу своје ривале Шериф из Тираспоља, односно пољску Легију из Варшаве. И сама назнака да до сусрета некадашњих великих ривала са простора бивше Југославије може доћи буди велику пажњу јавности, па су готово сви медији у обе државе нашироко данас извештавали у потенцијаном двомечу српског и хрватског шампиона.

Интересантно је видети како су медији у Хрватској известили о потенцијалном дуелу београдских црвено-белих и загребачких „Модрих“.

Тако, портал „index.hr“ подсећа на историју окршаја два клуба.

– „Динамо и Звезда нису се састајали од распада Југославије. Загребачки клуб играо је у квалификацијама Лиге шампиона 1997. године против највећег Звездиног ривала Партизана и прошао с 5:1, а запрешићки Интер био је једини хрватски представник против којег је Звезда играла у Европи.“

Одушевљени су и Динамови навијачи који испод објаве хрватског првака пишу да су овај окршај чекали годинама и да верују да је Динамо јачи од српског првака, наведено је у тексту „Индекса“.

И на „24sata.hr“ се подсећа на историју ривалства.

– „Дочека ли Динамо Звезду и обрнуто, био би то први сусрет неког хрватског и српског клуба још од 2005. године када је запрешићки Интер испао баш од Звезде у другом претколу Купа Уефа с укупних 1:7.“

Динамо је, након распада бивше државе, 1997. играо против Партизана у квалификацијама за Лигу шампиона и прошао са укупних 5:1, написано је у тексту.

И „Спортске новости“ (Јутарњи) су велику пажњу посветили жребу, па је то и водећа вест на порталу.

Такође, у поменутим медијима се доста пажње посвећује како су медији у Србији испратили ову вест.

Плеј-оф рунда за Лигу шампиона биће одиграна 17/18. и 24/25. августа. Први меч би се играо у Београду, а други у Загребу.

Повезане вести

1 comment

Partizani - Ustase авг 3, 2021 at 00:57

Petokraka – Sahovnica

Reply

Leave a Comment