Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Грујић у Порту. Звезди 500.000+300.000€

Некадашње дете нашег фудбалског клуба Марко Грујић данас је коначно рекао збогом „Енфилд Роуду“ и званично је постао члан португалског великана екипе Порта за коју је наступао претходних осам месеци као позајмљени играч Ливерпула.

Да подсетимо, Марко Грујић је лета 2016. године напустио Црвену звезду и након три сезоне проведене у сениорској екипи црвено-белих и једне освојене шампионске титулу постао члан екипе из града „Битлса“. Међутим, у дресу Ливерпула није се много наиграо, па је након шестомесечне позајмице у Кардифу, годину и по дана провео као позајмљен играч берлинској Херти, да би на крају срећу пронашао у португалском фудбалу.

Ово је значајна вест и за Црвену звезду, која је по основу уговора са енглеским клубом имала 10% од трансфера када га је продала Ливерпулу. Тачније, шампион Србије ће да заради 10% од Ливерпуловог профита, а то је 10% од пет милиона евра, односно 500 хиљада. Такође, припашће јој и 300 хиљада евра за тренинг компензацију. Укупно 800.000 евра слиће се у касу клуба са стадиона „Рајко Митић“.

Повезане вести

Leave a Comment