Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

„MaxBet sport“: Звездо, довела си звер

Фудбалска репрезентација Аустрије завршила је своју мисију на Европском првенству, на радост навијача Црвене звезде, а Александар Драговић оставио је феноменалан утисак. Шампион Србије довео је мега појачање.

Нису сви давали баш велике шансе Аустрији да може да се домогне осимне финала Европског првенства, али је мало фалило да чета Франка Фоде избаци Италијане и пласира се у четвртфинале. Играли су се продужеци, а зна се које краљ то дела игре – Италијани.

Оставила је Аустрија леп утисак на првенству Европе, а заједно са њом и највеће појачање које је овог лета стигло у Суперлигу Србије. Александар Драговић био је комадант “црних орлова”, како у групној фази, тако и у суботу увече на Вемблију.

Нови штопер Црвене звезде пех је имао само у првом колу “Ц” групе када је против Северне Македоније добио ударац лактом у главу од Трајковског и завршио је меч после првог полувремена. Резултат је у том тренутку био 1:1, па је оцена на крају била нешто слабија 6,7, а нема сумње да би била већа да је момак родом из Србије завршио утакмицу коју је Аустрија добила са 3:1.

Александар Драговић је добио копче испод ока, али је против Холандије био одличан, иако је “орање” тај меч добило са 2:0. Нови фудбалер Црвене звезде је одиграо 84. минута и био је најбоље оцењени играч свог тима са оценом 7,1. У последњем колу групне фазе Аустрија је са 1:0 победила Украјину, а Драговић је утакмицу завршио оценом 7,2.

Најбољу партију на турниру популарни Драго одиграо је у суботу увече на Вемблију против Италије у осмини финала. Била је то партија из уџбеника и лекције о дефанзиви. Ставио је Александар Драговић у “џеп” феномеланлог Ћиру Имобилеа, који је само једном запретио са дистанце када је погодио пречку, али је тада био далеко од зоне деловања аустријског штопера српских корена. Неутрализовао је нови фудбалер Црвене звезде када је то било потребно Лоренца Инсињеа, али и Доменика Берардија.

Командовао је у свом шеснаестерцу и уз Мартина Хинтерегера подигао је бедем пред голом Бахмана. Александар Драговић је доказао и да може да буде прва линија у креацији напада свог тима, па нема сумње да ће управо он да замени Немању Милуновића када лопта буде требало да се пренесе на половину ривала. Да је феноменалну партију пружио против Италије говоре и оцена – 7,8.

“Делије” сада морају да буду захвалне деда Злативоју, “кривцу” што се Драговић обећао црвено-белима. Звезда је добила звер. Играча који ће одбрану црвено-белих да учини јачом, да Милошу Дегенеку, Срђану Бабићу и Радовану Панкову да додатну сигурност. Да млади Страхиња Еркаовић има од кога да учи и научи.

Александар Драговић ће сада на десетодневни (који дан више) одмор, очекује се да се до 10. јула прикључи црвено-белима на припремама. Вероватно последњег дана рада у Аустрији. Најважније је да сјајни дефанзивац одморан и колико толико уигран дочека двобој са Макаби Хаифом или Каиратом у квалификацијама за Лигу шампиона.

(извор: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/utisci-sa-vemblija-zvezdo-dovela-si-zver-290804/?fbclid=IwAR2EoZevuGIqsidPH4DRhTqP_bLzKDaVjVuNv3aEbHdXSij0aUOfYrDOiLM

Повезане вести

Leave a Comment