Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

Браво Србијо, браво Машо!

Женска кошаркашка репрезентација Србије је шампион Европе! Поново! У финалу, у Валенсији, савладана је репрезентација Француске 63-54. Златну медаљу освојила је и наша Маша Јанковић.

Ово је други пехар шампиона Европе за наш национални тим, и четврта медаља у последњих шест година.

Уз максималан учинак у групној фази, након тешког првог меча против Италије и победе после продужетка, уследили су тријумфи против Грчке и Црне Горе. У четвртфиналу после велике борбе савладан је домаћин, репрезентација Шпаније после продужетка, да би у полуфиналу Србија била успешнија од Белгије, у још једној драматичној завршници.

У финалу су Српкиње одиграле најбољу утакмицу на турниру, показале да су најбоље и заслужено освојиле златну медаљу.

FOTO: FIBA

МВП турнира и члан идеалне петорке је маестрална Соња Васић.

Црвена звезда у свом тиму има шампиона Европе, Машу Јанковић. Маша је имала сјајан деби у националном тиму против Грчке, уписала је наступ и на мечу против Црне Горе.

Шампионке Европе у понедељак 28. јуна у 15.00 сати слећу на аеродром “Никола Тесла”, док ће у 20.00 часова бити организован дочек испод чувене терасе Старог двора, односно Скупштине Града Београда.

Честитамо Кошаркашком савезу Србије, нашој Маши Јанковић, Соњи Васић и женској репрезентацији на великом успеху и новој златној медаљи која је обрадовила целу Србију.

Браво Србијо, браво Машо!

The post Браво Србијо, браво Машо! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment