Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Марко Симоновић ипак не завршава играчку каријеру?

По доласку на Мали Калемегдан, почетком прошле сезоне, Марко Симоновић је решио да ће му недавно завршена сезона 2020/21 бити последња у играчкој каријери. По окончању финалне серије плеј-офа домаћег кошаркашког шампионата ту вест су пренели сви релевантни спортски портали, али како се сазнаје може се лако догодити да се одлука о играчком пензионисању преиначи.

Наиме, добро обавештени извори око клуба преносе да је Дејан Радоњић кључни разлог што је Симоновић одлучио да продужи каријеру на још годину дана.

Подсетићемо само да је тридесетпетогодишњи кошаркаш претходне сезоне по трећи пут задужио црвено-белу опрему, а да је у својој богатој играчкој каријери поред нашег клуба наступао и за Смедерево, београдски Раднички, Лавове 063, нишки Ергоном, белгијски Остенде, Хемофарм из Вршца, подгоричку Будућност, Албу из Берлина, француски Елан По Ортез, Зенит из Санкт Петербурга, љубљанску Цедевита Олимпија и шпанску Уникаху из Малаге. У дресу Црвене звезде Симоновић је одиграо 350 мечева и био стрелац 2.613 поена и тренутно је пети играч у историји нашег клуба по броју наступа у опреми црвено-белих боја. Са Црвеном звездом освојио је три шампионска прстена АБА лиге (2016, 2017. и 2021.), три пута је био првак Србије (2016, 2017. и 2021.), а трофеј најбоље екипе у Куру Радивоја Кораћа освајао је четири пута (213, 214, 2017. и 2021.).

Остаје нам да видимо да ли у овој причи има истине и да ли ће Марко Симоновић од јесени наставити да води битке на паркету у црвено-белом дресу.

Повезане вести

Leave a Comment