Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Познати сви потенцијални ривали у квалификацијама за Лигу шампиона

Познати су сви учесници квалификација за Лигу шампиона.

Пред Црвеном звездом су три препреке до пласмана у елитно европско такмичење. Тим тренера Дејана Станковића стартује од другог кола квалификација, где не би требало да има веће проблеме. Међутим, већ у трећем квалификационом колу постоје потенцијално тежи ривали.

Наша екипа биће повлашћена у другом и трећем колу квалификација… Потенцијални противници црвено-беих у другом колу су Алашкерт Јереван (Јерменија), Будућност Подгорица (Црна Гора), Динамо Тбилиси (Грузија), Жалгирис Виљнус (Литванија), Каират Алмати (Казахстан), Линколн Ред Импс (Гибралтар), Омонија Никозија (Кипар), Слован Братислава (Словачка), Флора Талин (Естонија) и Шкендија Тетово (Северна Македонија).

У трећем колу екипи тренера Дејана Станковића потенцијални ривали су Клуж (Румунија), Легија Варшава (Пољска), Лудогорец Разград (Бугарска), Малме (Шведска), Ференцварош Будимпешта (Мађарска) и Шериф Тираспољ (Молдавија).

Ако “прескочи” треће коло, Звезда би у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона могла да игра са Салцбургом, Динамом из Загреба, Славијом Праг и Олимпијакосом. Ови ривали су могући уколико у плеј-оф Звезда уђе као неповлашћена, односно ако не буде претходно већих изненађења и елиминције клубова који имају бољи коефицијент од српског шампиона.

Жреб другог кола квалификација је 16. јуна.

Повезане вести

Leave a Comment