Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Мирандес плаћа 700.000 евра за Ерика Јирку

Лета 2018. године фудбалери Црвене звезде у оквиру 3. кола квалификација за УЕФА Лигу шампиона састали су се са екипом словачког Спартака из Трнаве. Након ремија 1:1 у Београду, црвено-бели су у граду на реци Трнавки славили головима Ел Фарду Бена и Немање Радоњића резултатом 2:1 и на тај начин су заказали историјске дуеле у плеј-офу са аустријским Салцбургом.

Дуели са тада најбољом словачком екипом скренули су пажњу стручних људи нашег клуба на младог крилног нападача Ерика Јирку. Врло брзо је наш клуб реагова и Јирка је постао део екипе коју је тада са клупе предводио тренер Владан Милојевић. Иако се од старта очекивало да ће млади Словак сав свој таленат показати на нашем највећем стадиону, до тога није дошло, па су уследиле позајмице у нишки Раднички, пољски Горњик и шпански Мирандес за који тренутно наступа. Уговор о позајмици са шпанским друголигашем истиче 30. јуна ове године, али је већ сада потпуно јасно да се словачки фудбалер неће враћати на стадион „Рајко Митић“ јер је од раније познато да тренер Дејан Станковић на њега не рачуна, па је најбоља опција за обе стране продаја током наредног летњег прелазнор рока.

Екипа шпанског Мирандеса у актуелној сезони шпанске „Сегунде“ пет кола пре краја шампионата заузима десету позицију са 49 освојених бодова и може се рећи да се налази у „мирној луци“. Јирка је за екипу Мирандеса наступио 29 пута и био стрелац пет погодака чиме је у потпуности задовољио руководство клуба из Миранде де Ебро и спремни су да откупе Јирку. Откупна клаузула износи 700.000 евра што су Шпанци спремни да плате.

На овај начин сигурно би све стране биле задовољне, а наш клуб би дошао до додатног новца неопходног за предстојећи прелазни рок.

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns мај 6, 2021 at 23:38

I dalje mi nije jasno da su dečka tako lako otpisali.Setimo se utakmice gde nas je dečko u obe utakmice razbio po krilu.Brže bolje ga dovedemo,dečko zavoleo Zvezdu,na testiranjima najbolje rezultate imao i to natprosečne…to malo tekmi što je odigrao pravio ozbiljnu razliku u brzini…čelni ljudi su govorili kako su našli zlatnu koku i kako će od njegove prodaje da se ekstra zaradi.I dalje tvrdim da je ostao sa Benom po krilu da bi bili strah i trepet,nejasnomi da su tamo nekog Bakajoka u koga sad sam počeo da sumljam ozbiljno ostavili a njega posle 2 treninga Deki otpisao.Mnogo ima nejasnoća ovde!

Reply

Leave a Comment